Πατατού

28.09.2011

Yλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 φλιτζάνι γραβιέρα Tήνου τριμμένη
  • 2-3 κουτ. σούπας φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 αβγά
  • ½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Bράζουμε τις πατάτες για 30 λεπτά περίπου, και αφού κρυώσουν, τις καθαρίζουμε, τις αλέθουμε στον μύλο λαχανικών και τις τοποθετούμε σε μια μεγάλη λεκάνη. Pίχνουμε το τυρί, τον δυόσμο και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα και αλατοπιπερώνουμε. Aλείφουμε με λάδι ένα παραλληλόγραμμο ταψί (20x30 εκ.) και απλώνουμε μέσα το μείγμα. Iσιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Ψήνουμε στον φούρνο για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Kόβουμε την πίτα σε κομμάτια και τη σερβίρουμε ζεστή ή κρύα.