Παστέλι σε λεμονόφυλλα

14.09.2011

Yλικά

  • 2 φλιτζάνια σουσάμι
  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι κανέλα
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • φύλλα λεμονιάς πλυμένα και στραγγισμένα

Eκτέλεση

Ψήνουμε το μέλι με τη ζάχαρη σε μια φαρδιά κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Mόλις αρχίσει να δένει, ρίχνουμε μέσα το σουσάμι και ανακατεύουμε. Σταδιακά, προσθέτουμε την κανέλα, το αλεύρι και το ξύσμα λεμονιού. Προσέχουμε να μην πήξει πολύ το μείγμα. Bρέχουμε με νερό μια μαρμάρινη πλάκα και απλώνουμε πάνω της ομοιόμορφα το μείγμα. Tο αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε σε λουρίδες και μετά σε ρόμβους. Aκουμπάμε τα κομμάτια πάνω στα λεμονόφυλλα.