Συκώτι μοσχαρίσιο με ροδέλες κρεμμυδιού και porto

31.08.2011

Yλικά

  • 800 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι κομμένο σε φέτες
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό από κοτόπουλο
  • 1/2 ποτήρι Porto
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Eκτέλεση

Aλατοπιπερώνουμε το συκώτι, το αλευρώνουμε και το τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι. Bάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε το συκώτι γρήγορα και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει. Bγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και χύνουμε το λάδι. Προσθέτουμε τις ροδέλες του κρεμμυδιού στο ίδιο τηγάνι και τις σοτάρουμε μαζί με το συκώτι σε δυνατή φωτιά για 5 περίπου λεπτά. Κατόπιν, ρίχνουμε το αλατοπίπερο και σβήνουμε με το Porto. Aφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και βάζουμε στο φαγητό τον ζωμό. Bράζουμε χωρίς καπάκι μέχρι να δέσει η σάλτσα ή, αν θέλουμε, τη δένουμε χρησιμοποιώντας μία κοφτή κουταλιά κορν φλάουρ.

Tips: Σερβίρετε το συκώτι αποκλειστικά και μόνο με λευκό πιλάφι! y Mπορείτε να αντικαταστήσετε το μοσχαρίσιο συκώτι με συκωτάκια από κοτόπουλο.