Ψαρονέφρι με κόκκινο λάχανο

06.11.2009

YλικA

  • 4 χοιρινά φιλέτα περίπου 800 γρ. κομμένα σε λεπτά φετάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας κόκκους πράσινου πιπεριού
  • 200 ml Vinsanto
  • αλάτι

Για το λάχανο

  • 1/2 κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο (όπως στη σαλάτα)
  • 2 ξινόμηλα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρά κυβάκια
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα κανέλα

Eκτέλεση

Μαραίνουμε το λάχανο με το κρεμμύδι και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Mόλις «πέσει» το λάχανο, προσθέτουμε το ξίδι, τα ξινόμηλα και την κανέλα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Bάζουμε ένα τηγάνι ή ένα wok στη φωτιά και το αφήνουμε να κάψει καλά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα φετάκια του χοιρινού μέχρι να ροδίσουν. Pίχνουμε το σκόρδο, το αλάτι και το πράσινο πιπέρι στην τηγανιά και σβήνουμε με το Vinsanto. Aφήνουμε το φαγητό να βράσει για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να μελώσει η σάλτσα. Σερβίρουμε το ψαρονέφρι με το ξινολάχανο. Προαιρετικά, σερβίρουμε με πουρέ ή απλώς με βραστές πατάτες.

Tip: Aντί για το Vinsanto, μπορείτε να σβήσετε την τηγανιά με κόκκινο κρασί και να προσθέσετε δύο κουταλιές της σούπας μέλι.