Βολ ο Βαν θαλασσινών με σάλτσα λευκού κρασιού

18.05.2011

Yλικά

  • 12 μικρά βολ-ο-βαν (από το σούπερ μάρκετ ή τον φούρνο)
  • 1 κιλό φρέσκα μύδια
  • 500 γρ. φρέσκες γαρίδες
  • 1 κονσέρβα καβούρι
  • 2 λάιμ (το ξύσμα)
  • 1 πρέζα λευκό πιπέρι
  • 1/2 δόση σάλτσα λευκού κρασιού (βλ. συνταγή μπακαλιάρου ποσέ)

Eκτέλεση
Βάζουμε τα μύδια σε μια κατσαρόλα, σκεπάζουμε με το καπάκι και τα αχνίζουμε σε δυνατή φωτιά για 7-8 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν. Aφήνουμε όσα μύδια έχουν μείνει κλειστά και αφαιρούμε την ψίχα από τα υπόλοιπα. Bράζουμε τις γαρίδες σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Σουρώνουμε το καβούρι από τον ζωμό του και το ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τα μύδια και τις γαρίδες. Προσθέτουμε το ξύσμα των λάιμ, το πιπέρι, το αλάτι και τη σάλτσα λευκού κρασιού. Aνακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι και γεμίζουμε τα βολ-ο-βαν λίγο πριν τα σερβίρουμε με τη γέμιση των θαλασσινών. Σερβίρουμε από δύο βολ-ο-βαν σε κάθε άτομο με λίγη πράσινη σαλάτα.

Tip: Αν θέλετε να προσθέσετε και ψάρι στη γέμιση, βράστε ένα φιλετάκι σολομού, κόψτε το με τα χέρια και βάλτε το στη γέμιση. Mπορείτε να προσθέσετε και ψιλοκομμένα μυρωδικά, κάππαρη, βραστό σφιχτό αβγό, ακόμα και ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί.