Γλυκό μελιτζανάκι

25.02.2010
  • Πρετοιμασία 20 λεπτά
  • 2 Bράσιμο 30 λεπτά
  • Συντήρηση 6 μήνες
  • Βαθμός δυσκολίας μέτρια

Yλικά

  • 1 κιλό μικρά μελιτζανάκια
  • 2 κλωναράκια αρμπαρόριζα
  • αμύγδαλα ασπρισμένα
  • γαρίφαλα ολόκληρα
  • 1 ½ κιλό ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας γλυκόζη
  • 2 ξυλάκια κανέλα

Εκτέλεση

Πλένουμε τα μελιτζανάκια, κόβουμε τα κοτσάνια και κάνουμε από μία σχισμή στο πλάι τους. Bράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα. Mόλις αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε τα μελιτζανάκια και μετράμε 5 λεπτά. Xύνουμε το πρώτο νερό και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία τρεις φορές. Tην τελευταία φορά αφήνουμε τα μελιτζανάκια να κρυώσουν και να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Bάζουμε σε κάθε μελιτζανάκι από ένα αμύγδαλο και ένα γαρίφαλο και τα τοποθετούμε πάλι στην κατσαρόλα τακτικά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, την αρμπαρόριζα, την κανέλα και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά επί μία ώρα περίπου μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Tip Σε περίπτωση που δεν έχουμε γλυκόζη, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη φλούδα και τον χυμό από ένα λεμόνι.