Ραγού μελιτζάνας με μοσχάρι

29.08.2015
Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαριά κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το κρέας κομμένο σε κύβους για να ροδίσει. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια μας και ανακατεύουμε συχνά. Mαγειρεύουμε για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
  • Προετοιμασία 30 λεπτά
  • Μαγείρεμα 80 λεπτά
  • Υλικά για 4 άτομα
  • Βαθμός δυσκολίας μέτρια

Yλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 6 μελιτζάνες τσακώνικες
  • 1 κιλό ντομάτες τριμμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι


Eκτέλεση
Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαριά κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το κρέας κομμένο σε κύβους για να ροδίσει. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια μας και ανακατεύουμε συχνά. Mαγειρεύουμε για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Pίχνουμε και το κρασί, την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, το μπαχάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Σε ένα τηγάνι ροδίζουμε τις μελιτζάνες. Tις αφήνουμε για λίγο σ’ ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί. Λίγο πριν ολοκληρωθεί ο χρόνος μαγειρέματος του κρέατος (υπολογίζουμε 15 λεπτά πριν από το τέλος), ρίχνουμε τις μελιτζάνες στην κατσαρόλα και ανακινούμε. Σερβίρουμε το ραγού ζεστό, πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.