Πουρές μελιτζάνας

21.09.2011

Tο πολίτικο χουνκιάρ μπεγιεντί (ο πουρές που αρέσει στην αυτοκράτειρα) είναι αγαπημένο φαγητό όχι τόσο για το κρέας όσο για τη νοστιμιά του πουρέ από μελιτζάνα.

Oπως και στη μελιτζανοσαλάτα, το ιδανικό είναι να ψήσουμε τη μελιτζάνα στη χόβολη για να βγάλει το καπνιστό της άρωμα. Στη συνέχεια, βάζουμε τον πολτό της μελιτζάνας- αφού προηγουμένως έχουμε στραγγίξει τα υγρά της- στην κατσαρόλα και τον δουλεύουμε σε χαμηλή φωτιά με βούτυρο και λίγο ζεστό γάλα μέχρι να γίνει ομοιόμορφος.

Για πιο πλούσιο αποτέλεσμα, στο τέλος προσθέτουμε τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι.