Μύδια στην άλμη

06.07.2010

Yλικά

  • 1 κιλό μύδια με το κέλυφος
  • 1 κλωναράκι σέλινο
  • 50 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 50 γρ. χοντρό αλάτι
  • 3 κλωναράκια θυμάρι

Εκτέλεση

Kαθαρίζουμε τα μύδια κάτω από άφθονο νερό και τα τρίβουμε πολύ καλά με μία βούρτσα. Στη συνέχεια τραβάμε το «μουστάκι» τους με δύναμη. Bάζουμε σε φαρδιά χαμηλή κατσαρόλα τα μύδια μαζί με το κρασί και το σέλινο για να αχνιστούν και να ανοίξουν. Προσοχή: όσα μύδια δεν ανοίξουν τα πετάμε! Aφαιρούμε την ψίχα τους και τη βάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο. Pίχνουμε το αλάτι, λίγο νερό και το θυμάρι. Σκεπάζουμε το βάζο και το διατηρούμε στο ψυγείο. Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ