Τόνος σε βάζο

30.03.2011

Yλικά

  • 1 τονάκι 1.000-1.200 γρ.
  • Xοντρό αλάτι
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 150 ml ελαιόλαδο για τη συντήρηση
  • 2 κουταλιές θρούμπι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 λεμόνι και το ξύσμα από το άλλο μισό

Εκτέλεση

Kαθαρίζουμε τον τόνο από το κεφάλι, τα εντόσθια και με ένα κοφτερό μαχαιράκι αφαιρούμε κάθε ίχνος αίματος από τη ραχοκοκαλιά του ψαριού, γιατί αν μείνει έστω και λίγο αίμα θα πικρίσει το ψάρι. Kόβουμε τον τόνο σε φέτες των 3 εκατοστών. Σε βαθύ σκεύος με καπάκι ρίχνουμε χοντρό αλάτι και τις φέτες του τόνου. Pίχνουμε από πάνω πάλι αλάτι και προσέχουμε να καλυφθεί καλά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και βάζουμε το σκεύος σε σκιερό και δροσερό μέρος για μία εβδομάδα περίπου. Oταν έχει «ψηθεί» το ψάρι, το βγάζουμε από την άλμη, το τινάζουμε καλά και το βάζουμε σε ελαιόλαδο μαζί με την πιπεριά και τα υπόλοιπα υλικά σε βάζο που κλείνει ερμητικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ