Κοτόπουλο πικάντικο με φρέσκα λαχανικά

01.08.2011

Yλικά

  • 1 κοτόπουλο (1½ κιλού) κομμένο στα 8
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 8 σκελίδες σκόρδο σπασμένες με το μαχαίρι
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο ολόκληρο
  • 2 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
  • ½ κουτ. γλυκού φασκόμηλο
  • 4 φλιτζάνια ντοματίνια
  • 8 κολοκυθάκια μικρά
  • 8 καρότα μικρά
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • αλάτι

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Aλατίζουμε το κοτόπουλο καλά, το τοποθετούμε σε γάστρα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αναμειγνύουμε ώστε να ενωθούν όλες οι γεύσεις μεταξύ τους. Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι της και τη βάζουμε στον φούρνο. Ψήνουμε το φαγητό για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου. Tα τελευταία 10 λεπτά, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220°C. Σερβίρουμε με μακαρόνια ή πατάτες τηγανητές.