Χοιρινό με κυδώνια

04.05.2010

Υλικά:

  • 1 ½ κιλό χοιρινό
  • 1 ½ κιλό κυδώνια
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 ποτήρια λευκό κρασί
  • 3 ποτήρια νερό
  • 2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • λίγο πιπέρι κόκκινο
  • λίγο πιπέρι μαύρο
  • λίγο μπαχάρι σπυρί
  • λίγο αλάτι ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι, σε μια κατσαρόλα για να ξανθίσουν. Eπειτα, ρίχνουμε το κρέας ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 15 περίπου λεπτά. Το σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το μπαχάρι, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι κόκκινο. Το αφήνουμε στη φωτιά για 5 λεπτά περίπου, ώσπου να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια προσθέτουμε τρία ποτήρια νερό και το αφήνουμε να βράσει για μια ώρα.

Στο μεταξύ, πλένουμε τα κυδώνια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε χοντρές κάθετες φέτες όπως κόβουμε το μήλο. Οταν και το κρέας μας είναι έτοιμο, έχει περάσει δηλαδή μια ώρα περίπου, ρίχνουμε μέσα τα κυδώνια και ανακατεύουμε. Επιπλέον, βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας και τη ζάχαρη. Αφήνουμε για ένα τέταρτο της ώρας για να δέσει η σάλτσα. Το φαγητό μας είναι έτοιμο και σερβίρουμε.