Ζελέ πορτοκάλι

29.04.2010

Υλικά

  • 4 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 8 φύλλα ζελατίνης ή 2 φακελάκια ζελέ

Εκτέλεση:

Σε μισό ποτήρι ζεστό νερό, λιώνουμε τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα βάζουμε σε στρογγυλή φόρμα του κέικ. Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά. Ξεφορμάρουμε το ζελέ όταν είναι έτοιμο.

Ξύνουμε δύο πορτοκάλια και με ψαλίδι κόβουμε τον φλοιό σε στενές λουρίδες. Τα αποβράζουμε ένα νερό και έπειτα τα δένουμε με λίγη ζάχαρη. Γαρνίρουμε το ζελέ όταν το έχουμε ξεφορμάρει. Το στολίζουμε, αν θέλουμε, με αμυγδαλάκια πραλίνα.