Γαλλική κουζίνα μέσω Καΐρου

04.01.2010
Βούτυρο, βούτυρο, βούτυρο... με αυτή την επαναλαμβανόμενη λέξη αναφέρεται ο chef in love, Τόνι Καβαλιέρος, στα τρία μυστικά της γαλλικής μαγειρικής.

Βούτυρο, βούτυρο, βούτυρο... με αυτή την επαναλαμβανόμενη λέξη αναφέρεται ο chef in love, Τόνι Καβαλιέρος, στα τρία μυστικά της γαλλικής μαγειρικής.

Ο σεφ, γνωρίζοντας την τέχνη της γαλλικής κουζίνας από τον παππού του, ο οποίος διατηρούσε γαλλικό εστιατόριο στο Κάιρο για 45 χρόνια και έχοντας την αγάπη για τη μαγειρική, μας φτιάχνει γαλλικά πιάτα και αποκαλύπτει πως το μυστικό για να πετύχουμε τις κομψές γεύσεις είναι το βούτυρο.

Συναντήσαμε τον σεφ στον δικό του χώρο δημιουργίας. Καθώς μπαίνεις τα μάτια σου πέφτουν σε μια τεράστια φωτογραφία όπου δεσπόζει ακριβώς απέναντι από την κουζίνα.

Ο εικονιζόμενος δεν είναι άλλος από τον ζαχαροπλάστη παππού του Τόνι Καβαλιέρου. Μέσα από την κουβέντα, ο chef in love μάς εμπιστεύεται ένα μικρό μυστικό: «Πίσω από τη φωτογραφία υπάρχει γραμμένη μια συνταγή από τον παππού μου, έχω το πορτρέτο σε αυτό το σημείο γιατί θέλω την ώρα που δημιουργώ να τον βλέπω και να εμπνέομαι».

Επιμέλεια: Νάνσυ Μπουρίτη, φωτό: Χάρης Γκίκας