Κίτρινη κολοκύθα με κάστανα

18.02.2010

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κιλά κολοκύθα
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • 3 δαφνόφυλλα
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη καυτερή
  • 200 γρ. κάστανα καθαρισμένα
  • 100 γρ. ελιές πράσινες χωρίς το κουκούτσι
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε μεγάλους κύβους. Καθαρίζουμε τα κάστανα ωμά ή τα αγοράζουμε έτοιμα ψημένα από τον καστανά. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε πήλινη κατά προτίμηση γάστρα και ψήνουμε στους 180°C χωρίς να προσθέσουμε καθόλου νερό, μέχρι να μείνει η κολοκύθα με το λαδάκι της.