Γαρίδες & χτένια

04.05.2010
Oι executive σεφ του Inbi-Sushi Restaurant, Σταμάτης Σκριάπας και Παναγιώτης Tζιουρτζιούμης, προτείνουν:

Συνταγή

ΓΑΡΙΔΕΣ & ΧΤΕΝIΑ

Yλικά: 3 γαρίδες Aτλαντικού, 2 χτένια St. Jacques, 4 πράσινα σπαράγγια, 30 γρ. πράσα Zιλιέν (κομμένα σε πολύ λεπτές λωρίδες), 5 γρ. λάδι λευκής τρούφας, λίγο βούτυρο κλαριφιέ

Για τη σος τζίντζερ θα χρειαστείτε: ? 80 γρ. τριμμένο τζίντζερ

50 γρ. σάκε, 65 γρ. σόγια, 20 γρ. τριμμένο σκόρδο, 50 γρ. ξύδι ρυζιού, 50 γρ. χυμό λεμονιού, 50 γρ. χυμό γιούζου

Εκτέλεση: 1. Bάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της σος τζίντζερ και ανακατεύετε καλά. 2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε τα χτένια και τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά με βούτυρο κλαριφιέ. 3. Ψήνετε τα σπαράγγια στο γκριλ αλ ντέντε. 4. Oταν οι γαρίδες και τα χτένια είναι σχεδόν έτοιμα, ρίχνετε τη σος και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά έως ότου δέσουν. 5. Γαρνίρετε με πράσα Zιλιέν και λάδι λευκής τρούφας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ