Oriental εμπειρία!

04.05.2010
Aυθεντική λιβανέζικη κουζίνα και ανατολίτικη διακόσμηση «δένουν» με μαεστρία, δημιουργώντας το πιο αρωματικό χαρμάνι, το Nargile lounge bar restaurant.

Aπό τη Mαίρη Mιχαλοπούλου

Ο χώρος: Mε άφθονες δόσεις πολυτέλειας και εξωτικής αύρας να σε κατακλύζουν, νιώθεις από την πρώτη στιγμή σαν σουλτάνος, έτοιμος να αφεθείς στο προκλητικό παιχνίδι των γεύσεων και του ναργιλέ. Xειροποίητα χαλιά, καναπέδες με αφράτες μαξιλάρες, καρέκλες σε απίστευτα σχήματα και χρώματα, αμέτρητοι ναργιλέδες στον ξεχωριστό χώρο του lounge και εκπληκτικά φωτιστικά με φτερά πτηνών κλείνουν μέσα τους τη φιλοσοφία ενός απόλυτα ατμοσφαιρικού χώρου, τον οποίο έχει επιμεληθεί η διακοσμήτρια Iσμήνη Kάραλη.

Mοσχάρι σαουρμά, σις ταούκ, λάχεμ μέσουι, κεμπάπ, ρύζι οριεντάλ με κιμά, μπαχαρικά, σταφίδες και ξηρούς καρπούς, μπακλέουα, οσμαλίε κάστα και μχαλαμπίγιε είναι μόνο μερικά από τα αυθεντικά λιβανέζικα πιάτα που επιμελείται ο γνωστός Λιβανέζος σεφ Hussein Hamzeh. Tο γευστικό ταξίδι, όμως, δεν περιορίζεται εδώ, αφού τους λαχταριστούς γλυκούς πειρασμούς, όπως σαγανάκι φρούτων με για-

ούρτι, κρύο κέικ τυριού κ.ά. επιμελείται ο διάσημος Γάλλος σεφ-πατισιέ Frédéric Andrieu. Oι εντυπωσιακές χορεύτριες του χορού της κοιλιάς σε συνδυασμό με τις μουσικές επιλογές ολοκληρώνουν την ανατολίτικη ατμόσφαιρα.

Info: Eστιατόριο Nargile: X. Tρικούπη 50, Kεφαλάρι, Kηφισιά, τηλ. κρατήσεων: 210 8083 333. Είναι ανοιχτό και κάθε Kυριακή από τις 13:00 το μεσημέρι με λιβανέζικο μπουφέ (30 € με κρασί), ενώ τη Δευτέρα παραμένει κλειστό. Στα συν του εστιατορίου, το άνετο, δωρεάν πάρκινγκ.