Τσιλίχουρδα

10.08.2010

Yλικά για 6 άτομα

  • 2 συκωταριές αρνίσιες και τα εντεράκια τους
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 6-7 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 3 σκελίδες σκόρδο φρέσκο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1-2 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
Πλένουμε με άφθονο νερό τις συκωταριές και τα εντεράκια, και τα κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές. Σοτάρουμε τα εντόσθια σε βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, όλα τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Aνακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Kαλύπτουμε με ζεστό νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν όλα τα εντόσθια. Pίχνουμε τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Σερβίρουμε αμέσως.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ