Ανοιξιάτη συλλογή ΜARNI at H&M με χαρακτηριστικά μοτίβα

29.11.2011
Η H&M ανακοινώνει με υπερηφάνεια την ανοιξιάτικη συνεργασία της με σχεδιαστή: την ιταλική μάρκα Marni. Η Marni, διάσημη για τα πρωτότυπα μοτίβα της και το εφευρετικό της πνεύμα, είναι μία από τις δημοφιλέστερες μάρκες στο χώρο της μόδας.

Η H&M ανακοινώνει με υπερηφάνεια την ανοιξιάτικη συνεργασία της με σχεδιαστή: την ιταλική μάρκα Marni. Η Marni, διάσημη για τα πρωτότυπα μοτίβα της και το εφευρετικό της πνεύμα, είναι μία από τις δημοφιλέστερες μάρκες στο χώρο της μόδας.

Η ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντριά της – Consuelo Castiglioni – δημιούργησε για την H&M μια ανοιξιάτικη συλλογή για άντρες και γυναίκες που ενσαρκώνει την ουσία της Marni. Η συλλογή θα διατίθεται από τις 8 Μαρτίου 2012 σε περίπου 260 καταστήματα παγκοσμίως, καθώς και στο Διαδίκτυο σε όσες αγορές της Η&Μ διαθέτουν online πωλήσεις και περιλαμβάνει ρούχα και αξεσουάρ σε τιμές H&M, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι θα έχουν την ευκαιρία να εισέλθουν στον κόσμο της Marni.

«Ήθελα να δημιουργήσω μια γνήσια γκαρνταρόμπα Marni επαναφέροντας όλα τα αγαπημένα μας κομμάτια σε χαρακτηριστικά υφάσματα και μοτίβα. Όπως πάντα, μου αρέσει να αντιπαραθέτω μοτίβα και χρώματα, συνδυάζοντας το μοντέρνο αφηρημένο έθνικ με τα γραφικά του Μπάουχαους και προσθέτοντας καθημερινά χρηστικά στοιχεία», τονίζει η Consuelo Castiglioni, ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια.

«Η συλλογή αρέσει πολύ σε όλους μας εδώ στην H&M και πιστεύουμε ότι θα αρέσει εξίσου και στους πελάτες μας. Όλα όσα κάνει ο οίκος Marni χαρακτηρίζονται από μια μοντέρνα αίσθηση, με παιχνιδιάρικους αλλά κομψούς συνδυασμούς μοτίβων και αξεσουάρ. Είναι εκπληκτικό να βλέπει κανείς πώς η Consuelo Castiglioni συνταιριάζει τα σχέδιά της, συνδυάζοντας με απίστευτη δεξιοτεχνία νέα μοτίβα και χρώματα σε κάθε κομμάτι. Η συλλογή θα φτάσει στα καταστήματα ακριβώς την κατάλληλη στιγμή, αποτελώντας μια υπέροχη ανοιξιάτικη δήλωση», συμπληρώνει η Margareta van den Bosch, καλλιτεχνική σύμβουλος, H&M.

Η Marni είναι μια μάρκα που ακολουθεί το δικό της δρόμο και θέτει τις δικές της, πάντα παιχνιδιάρικες και κομψές, τάσεις για το μοτίβο, το κόψιμο και τη γραμμή. Η Marni παρέμεινε μια οικογενειακή επιχείρηση στην αναπτυξιακή πορεία της που την κατέστησε διεθνές εμπορικό σήμα πολυτελείας με καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

Η συλλογή Marni at H&M έχει όλη την ελευθερία και τον πειραματισμό που διακρίνουν τον οίκο, με έντονα χρωματικά μοτίβα που καλύπτουν ολόκληρα τα ρούχα, τα οποία προορίζονται να φοριούνται μαζί σε ασορτί αλλά και σε αντιθετικές στρώσεις. Για τις γυναίκες, τα χρώματα είναι ζωηρά και τα μοτίβα έντονα, είτε αυτά αντλούν την έμπνευσή τους από την Αφρική είτε αποτελούν απλούστερες χρωματικές ενότητες. Οι γραμμές είναι όλες βασικές γραμμές της Marni, με πλήρως πλισέ φούστες, φορέματα, κοντά παντελόνια και πλέξη ζακάρ, και τα υφάσματα περιλαμβάνουν από μετάξι έως κολλαριστή βαμβακερή ποπλίνα. Για να ολοκληρωθεί το look, η συλλογή περιλαμβάνει και κοσμήματα, παπούτσια, τσάντες και μαντίλια.

Για τους άνδρες, τα χρώματα και τα υφάσματα είναι μαλακότερα, για μια χαλαρή προσέγγιση των βασικών ανδρικών κομματιών σε γνήσιο στυλ Marni. Η χρήση μοτίβου είναι διακριτική, συχνά ως φόδρα ή ως αντιθετική λεπτομέρεια στα πουκάμισα, ενώ η γραμμή αποτελεί μια μοντέρνα και άνετη προσέγγιση των κλασικών ανδρικών κομματιών. Η συλλογή Marni αποτελεί μέχρι σήμερα την τελευταία συνεργασία της Η&Μ με σχεδιαστή. Η εταιρεία έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με άλλα εμπορικά σήματα, π.χ. Karl Lagerfeld, Stella McCartney, Comme des Garçons, Jimmy Choo, Lanvin, και πιο πρόσφατα τον οίκο Versace.