Βραβεία Μόδας: σάρωσε η Βικτόρια Μπέκαμ

29.11.2011
Mπορεί στο τραγούδι να μην ξεχώρισε, μπορεί ως μητέρα τεσσάρων παιδιών να μην βραβεύεται αλλά ήρθε η ώρα να ξεχωρίσει και η Βικτόρια Μπέκαμ για την επιτυχία που γνωρίζει διεθνώς ο οίκος μόδας που φέρει και το όνομά της.

Mπορεί στο τραγούδι να μην ξεχώρισε, μπορεί ως μητέρα τεσσάρων παιδιών να μην βραβεύεται αλλά ήρθε η ώρα να ξεχωρίσει και η Βικτόρια Μπέκαμ για την επιτυχία που γνωρίζει διεθνώς ο οίκος μόδας που φέρει και το όνομά της.

Η Βικτόρια Μπέκαμ (Victoria Beckham) και η δημιουργός του πριγκιπικού νυφικού της Κέιτ Μίντλετον, Σάρα Μπάρτον (Sarah Burton) ήταν οι δύο κυρίες που τιμήθηκαν με τα υψηλότερα βραβεία στα φετινά BFAs (Βρετανικά Βραβεία Μόδας) που έλαβαν χώρα χθες (28 Νοεμβρίου 2011).

Στην λαμπερή βραδιά που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Savoy του Λονδίνου, η Βικτόρια τιμήθηκε ως δημιουργός του πιο επιτυχημένου Οίκου Μόδας της χρονιάς -φέτος τα κέρδη του έφτασαν τις 15 εκατομμύρια λίρες - παρόλο που αναμετρήθηκε στα ίσα με την Στέλα ΜαΚάρτνεϊ ( Stella McCartney)και τον Τομ Φορντ (Tom Ford)

Η 37χρονη κυρία Μπέκαμ μάγεψε φορώντας μια έξωμη μαύρη τουαλέτα και έχοντας πιασμένα ψηλά τα μαλλιά της ενώ κατά την παραλαβή του βραβείου και δίνοντας έναν συγκινητικό λόγο ξέσπασε σε κλάματα (δες και το βίντεο στο τέλος του άρθρου).

"Συγνώμη που κλαίω αλλά νιώθω τρομερό άγχος. Το βραβείο αυτό σημαίνει πολλά για μένα'', τόνισε η Μπέκαμ για να συμπληρώσει:

"Χωρίς τον άντρα μου δεν θα είχα το κουράγιο να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω".

Η έτερη νικήτρια της βραδιάς, η Σάρα Μπάρτον (Sarah Burton) του Οίκου ''Alexander McQueen'' κέρδισε το βραβείο της σχεδιάστριας της χρονιάς χάρη στο περίτεχνο νυφικό της 29ης Απριλίου που σχεδιάσε η ίδια και φόρεσε η δούκισσα Κάθριν του Κέιμπριτζ.

Το βραβείο του στυλ κέρδισε για δεύτερη χρονιά η Alexa Chung ενώ μοντέλο της χρονιάς ανακηρύχθηκε η Stella Tennant χάρη στο editorial της στη Vogue Ιταλίας, τεύχος Σεπτεμβρίου (δες και την προκλητική φωτογραφία).

Η ηθοποιός Κέιτ Χάντσον και η σύζυγος του βρετανού πρωθυπουργού, Σαμάνθα Κάμερον (Samantha Cameron) παραβρέθηκαν στη λαμπερή βραδιά για να στηρίξουν τους υποψηφίους!

Η λίστα των νικητών αναλυτικά:

Σχεδιάστρια της χρονιάς: Sarah Burton

Οίκος Μόδας της χρονιάς: Victoria Beckham,

Σχεδιάστρια αξεσουάρ της χρονιάς: Charlotte Dellal (για τον Οίκο Charlotte Olympia)

Μοντέλο της χρονιάς: Stella Tennant

Βραβείο για εμφάνιση της χρονιάς στο κόκκινο χαλί: Stella McCartney

Βραβείο νέου ταλέντου που καθιερώθηκε: Christopher Kane

Αναδυόμενο βραβείο (με κομμάτια έτοιμα να τα φορέσεις : Mary Katrantzou

Αναδυόμενο βραβείο ( σε αντρική συλλογή): Christopher Raeburn

Αναδυόμενο βραβείο (στα αξεσουάρ): Tabitha Simmons

Isabella Blow Βραβείο: Sam Gainsbury

Βραβείο ξεχωριστού κατορθώματος στη μόδα: Sir Paul Smith

Βραβείο βρετανικού στυλ: Alexa Chung

Κατερίνα Π.