Η 5η έθνικ συλλογή "Fashion Against AIDS" της Η&Μ

07.02.2012
«Ασφαλές σεξ» είναι το μήνυμα που πρέπει να περάσει σε κάθε νέα γενιά, και αυτός είναι ο λόγος που η Η&Μ λανσάρει την πέμπτη συλλογή της Fashion Against AIDS (FAA) με στόχο την συγκέντρωση πόρων και την ενημέρωση των νέων για το HIV/AIDS.

Η φετινή συλλογή, που θα διατίθεται από τις 26 Απριλίου σε περίπου 400 τμήματα Η&Μ Divided καθώς και σε αγορές που διαθέτουν online πωλήσεις, συνδυάζει έθνικ επιρροές από διάφορες ηπείρους.

Για τη συλλογή ανατέθηκε σε διεθνείς καλλιτέχνες και εικονογράφους να δημιουργήσουν κομμάτια που να σφύζουν από χρώμα, μοτίβα και πρωτοτυπία. Το 25% όλων των πωλήσεων θα διατεθεί κατευθείαν σε διάφορα διεθνή προγράμματα ενημέρωσης των νέων για το HIV/AIDS. Ως τώρα, η Η&Μ έχει συγκεντρώσει περίπου 45 εκατ. σουηδικές κορώνες από προηγούμενα προγράμματα FAA.

«Λατρεύω τη φετινή συλλογή Fashion Against AIDS. Συνδυάζει πάρα πολλά στυλ απ' όλο τον κόσμο που στέλνουν όχι μόνο ένα δυναμικό μήνυμα μόδας, αλλά και συμβάλλουν στην ενημέρωση του κόσμου για το HIV/AIDS. Είναι καταπληκτικό που η συλλογή περιλαμβάνει τη δουλειά καλλιτεχνών και εικονογράφων από πολλές χώρες που μας βοηθούν να συλλέξουμε πόρους γι' αυτές τις τόσο σημαντικές φιλανθρωπικές οργανώσεις για το HIV/AIDS σε νέους». Ann-Sofie Johansson, επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της H&M.

Είτε πρόκειται για χρωματιστά αφρικανικά τελειώματα σε κοντά μπουφάν και μπουστιέ, παραστατικά ασπρόμαυρα μοτίβα Maori σε κολάν και κοντά μπλουζάκια, είτε για φολκλορικά σχέδια Εσκιμώων της Γροιλανδίας σε ντραπέ κοντομάνικα μπλουζάκια, η φετινή συλλογή FAA δίνει στις διάφορες φυλές του κόσμου έναν μοντέρνο χαρακτήρα του 21ου αιώνα. Εκτός από τα μακραμέ, τα κρόσια και τους διπλούς τόνους στα κομμάτια για τις γυναίκες, και τα κοντομάνικα μπλουζάκια με μοτίβα και τα κοντά σαλβάρια για άνδρες, η συλλογή περιλαμβάνει επίσης μοντέρνα αξεσουάρ όπως καπέλα, αθλητικά παπούτσια και κοσμήματα καθώς και ιδιαίτερα κομμάτια όπως θήκες για iPhone, φανταχτερά πόντσο, αιώρες και λευκοπλάστες.

Ακόμη μια φορά η FAA θα στηρίξει μια ποικιλία διεθνών φιλανθρωπικών οργανώσεων που προωθούν το μήνυμα του ασφαλούς σεξ:

Designers Against AIDS (DAA): Οργάνωση που καταρτίζει και εκπαιδεύει τους νέους σχετικά με το HIV/AIDS ώστε και αυτοί με τη σειρά τους να διαδώσουν το μήνυμα στις δικές τους κοινότητες.

MTV Staying Alive Foundation: Η παγκόσμια εκστρατεία του MTV για την ενημέρωση του κοινού για το HIV/AIDS. Το Staying Alive Award απονέμεται σε νέους που αγωνίζονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του HIV.

United Nations Population Fund (UNFPA): Το έργο του UNFPA είναι να στηρίζει το δικαίωμα κάθε ατόμου στην υγεία και τα ίσα δικαιώματα.

YouthAIDS: Πρωτοβουλία της Population Services International (PSI) για την πρόληψη του HIV/AIDS, που αγγίζει πάνω από 600 εκατομμύρια νέους σε περισσότερες από 60 χώρες.