Τι θα φορέσεις στις συναυλίες της εποχής

12.09.2014
Οι συναυλίες της εποχής είναι πολλές και ο καιρός περίεργος. Εμείς δεν έχουμε παρά να σου προσφέρουμε τις fashion συμβουλές μας.

Ζητήσαμε από τα κορίτσια του e-go.gr (Δες το πλήρες πρόγραμμα συναυλιών ΕΔΩ) να μας πουν τα δικά τους fashion συναυλιακά τιπς, κλέψαμε ιδέες από την fashion blogger Μάντυ Σωτηρίου DonotBuyJustCry και ενισχύσαμε τα υποθετικά λουκ και με τη δική μας εμπειρία. Ιδού το αποτέλεσμα.

Συναυλία που θα πέσουν κάμερες:

Έκλεισες λοιπόν να πας στη Vanessa τη Mae με το βιολάκι της. Κοτζαμάν Ηρώδειο είναι αυτό, μία κάποια επισημότητα την απαιτεί. Εντάξει, δεν είπαμε να πας και με τουαλέτα, αλλά καλό – για το image σου – είναι να μη σκάσεις με τζιν σορτσάκι και σαγιονάρα. Sos tip: Προς θεού, όχι τακούνια. Σεβασμός στα μάρμαρα.

Δες τις επιλογές σου σε flat κλειστά παπούτσια ΕΔΩ

Συναυλία ροκ- ποπ- γενικού περιεχομένου:

Στη Lady την Gaga τώρα, μπορείς να πας πιο rock. Να βάλεις τα σκισμένα σου τα παντελόνια, τα t-shirts σου, τα sneakers σου βρε αδερφέ γιατί έχει και ποδαρόδρομο τρελό από το σταθμό του τρένου. Γενικά, να είσαι άνετη. Sos tip: Πάρε κοντά και κανένα μπουφανάκι γιατί εκεί στα βόρια το τσούζει τη νύχτα και θα χουμε μυξούλες.

EXTRA SOS:

A. Μικρή τσάντα πλάτης που προφανώς δεν τη γεμίζεις λες και θα μετακομίσεις αλλά έχεις τα βασικά. Ποτέ τσάντα στα πλάγια ή τη μικρή (τύπου clutch ) που θα πάρεις για ποτό γιατί δε θα ευχαριστηθείς τίποτα και θα ψάχνεις άκρη να την κρύψεις.

Η safe επιλογή: Όχι τσάντες παρά τσάντες και τσαντάκια… καλύτερα ρούχα με τσέπες – χρήσιμες για να χωθεί κάτι (το τηλέφωνο του διπλανού) τελευταία στιγμή χωρίς να αναγκάζεσαι να ανοίξεις τσάντα μέσα στον κόσμο.

Τι να κάνεις τελικά: αν θες back pack για το στυλ, να το πάρεις, να βάλεις εκεί νερό ή ποτό και μια ζακετούλα. Τα λεφτά στην τσέπη και το smartphone.

B Έχε μαζί σίγουρα ζακέτα και μια έξτρα μπλούζα γιατί ειδικά αν είσαι κι απ’ αυτούς που χορεύουν στο κέντρο του πεδίου μάχης. Προσοχή: τα ρούχα σου να είναι από βαμβακερό ύφασμα γιατί τα νάυλον με τον ιδρώτα φαγουριάζουν και μυρίζουν.

Γ. Κλειστά παπούτσια. Επίσης, τα παπούτσια είναι σημαντικό να μην είναι ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ αφού μπορεί να σε χτυπήσουν σε σημεία που δεν φαντάζεσαι… Τα παπούτσια πρέπει να είναι ίσια για να γλεντήσεις την ορθοστασία. Προτίμησε μοδάτα sneakers που δεν είναι εντελώς χύμα σαν τα αθλητικά κι απόφυγε τις μπαλαρίνες που δεν κόβουν το κρύο.

Δ. Δε θα επιλέξεις το πιο ζεστό παντελόνι της ντουλάπας ούτε το πιο αέρινο –Μέριλιν- φόρεμα. Και στις δύο περιπτώσεις δε θα υπάρχει καμία άνεση. Ιδανική επιλογή στρατιωτικό παντελόνι ή τζιν(όχι πολύ στενό) βολικό για να κάτσεις και κάτω.

Τα σκισίματα στα τζιν είναι κουλ, τα χαμηλοκάβαλα απαγορευμένα, τα σούπερ στρετς τζιν άκυρα και τα σορτς εκτός εποχής (το σορτς φοριέται το χειμώνα μόνο με οπάκ καλσόν- όχι με 15-20 ντεν που φωτίζουν).

Ε. Μπορεί να μην το σπουδαιολογείς αλλά τα t-shirts που θα φορέσεις είναι μια λεπτομέρεια που δεν πρέπει να παραβλέψεις. Αν δεν είναι κάτι σχετικό με τη μπάντα/τραγουδιστή/τραγουδίστρια που θα δεις, τουλάχιστον να είναι κάτι κοντά σ’ αυτούς. Δηλαδή, δεν πάμε με tshirt coco chanel σε heavy metal συναυλία.

Έτσι κι αλλιώς τα μεγάλα logo στις μπλούζες που θυμίζουν τη δεκαετία του 90, είναι σούπερ μοδάτα. Εναλλακτικά, προτίμησε πουκάμισο δεμένο μπροστά ή crop top χωρίς κρύσταλλα και στολίσματα.

ΣΤ. Απόφυγε τα κρόσσια, και τα μακριά κοσμήματα που κρέμονται. Επίλεξε ρούχα χωρίς μακριά κορδόνια που σέρνονται κάτω αφού στην τουαλέτα (που θα αναγκαστείς πιθανότατα να πας), κινδυνεύουν να μπλεχτούν με τους διπλανούς και να σκιστούν στην οχλαγωγία.

SUPER ΜΥΣΤΙΚΑ:

Βρες από το προηγούμενο βράδυ τι θα φορέσεις – τελευταία στιγμή μόνο τα λάθος ρούχα θα επιλέξεις.

Απόφυγε το βαρύ μέικ –απ για να μην «τρέξει» αλλά επένδυσε σε ένα ωραίο lipstick.

Απόφυγε τα σέξι δαντελωτά στενά εσώρουχα αφού δεν σε πάμε στα μπουζούκια. Επένδυσε σε ωραία βαμβακερά. Προτίμησε δυνατό στηθόδεσμο για τα χορευτικά πηδήματα πάνω- κάτω σε περίπτωση ροκ συναυλίας. ΠΟΤΕ στράπλες!

Έχε μαζί λαστιχάκι για τα μαλλιά –αφού θα σου φανεί πολύ χρήσιμο όταν ιδρώσεις- κάτι που θα συμβεί. Άσε το κομμωτήριο για άλλη μέρα ή για το Ηρώδειο.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Συναυλία Sakis/Antonis/ Mixalis

Ωτασπίδες για τα πιτσιρίκια που θα ουρλιάζουν. Σε συναυλία του Sakis απόφυγε τις κοτσίδες γιατί όλο και κάποια ρουβίτσα θα την χρησιμοποιήσει για να σε σπρώξει πίσω.

Συναυλία χορτάρι/ χώμα/λάσπη:

Μποτίνια ή αρβυλάκια

Συναυλία με ταίρι ή με φίλους:

Με τους φίλους μπορείς να είσαι χαλαρή και κουλ και να συνδυάσεις τα μποτάκια σου με ωραία σοσονάκια. Με φίλους το βαρύ μακιγιάζ, δεν είναι απαραίτητο αλλά ποτέ δεν ξέρεις που θα συναντήσεις το μεγάλο έρωτα.

Σε ραντεβού, μπορείς να επενδύσεις σε ωραίο λιπστικ, στενό tshirt ή πιασμένο ψηλά για να φαίνεται η κοιλίτσα και όχι ο αφαλός.

Για περισσότερα συναυλιακά λουκ, κάνε κλικ ΕΔΩ