Τελευταία πασαρέλα για τον Ζαν Πολ Γκοτιέ

16.09.2014
Τέλος εποχής για την pret-a-porter σειρά της διάσημης φίρμας που ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον δημιουργό της.

Ένα από τα πιο διάσημα ονόματα στον κόσμο της μόδας κατεβάζει ρολά -κατά κάποιον τρόπο. Ο οίκος μόδας που φέρει το όνομα του δημιουργού και βασικού σχεδιαστή του, Ζαν Πολ Γκοτιέ (Jean Paul Gaultier), σταματά την pret-a-porter σειρά του, ύστερα από διαρκη παρουσία σχεδόν 40 χρόνων.

Η τελευταία κολεξιόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2015 αναμένεται να παρουσιαστεί στις 27 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι και μετά τις τελευταίες εξελίξεις εννοείται ότι θα γράψει ιστορία!

Μιλώντας στο Women's Wear Daily, ο 62χρονος σταρ της μόδας εξήγησε τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση.

"Οι εμπορικοί περιορισμοί, καθώς και ο φρενήρης ρυθμός των κολεξιόν δεν αφήνουν την ελευθερία ούτε και τον απαραίτητο χρόνο για φρέσκιες ιδέες και καινοτομίες. Αυτή είναι μια νέα αρχή, όπου θα έχω τη δυνατότητα να εκφράσω ξανά τη δημιουργικότητά μου πλήρως και χωρίς περιορισμούς", υποστήριξε ο Γκοτιέ ο οποίος θα συνεχίσει να δημιουργεί σε κομμάτια της Υψηλής Ραπτικής (Haute Couture) και μάλιστα με μεγάλη χαρά.

Ένα ακόμη κομμάτι του οίκου στο οποίο θα εστιάσει ο γάλλος σχεδιαστής είναι αυτό της αρωματοποιίας, το οποίο αναμένεται να συνεχίσει ακάθεκτό.

Πρόσφατα, ο Ζαν Πόλ Γκοτιέ, ο οποίος είχε γίνει ευρύτερα γνωστός μέσα από τη συνεργασία του με τη Μαντόνα (Madonna) και τα διάσημα μυτερά σουτιέν που έφτιαξε για εκείνη (φωτό στη συνέχεια) προκάλεσε και πάλι καθώς ανέβασε στην πασαρέλα ως "μαύρη νύφη" του την αμφιλεγόμενη Κοντσίτα (φωτό στην αρχή του θέματος)

Ζ. Κ.