Απόκτησε το λουκ της πριγκίπισσας Ταμίνα

18.05.2010
Στην τελευταία της ταινία "Prince of Persia: The Sands of Time", η Τζέμα Άρτερτον αναλαμβάνει το ρόλο της μυστηριώδους πριγκίπισσας Ταμίνα. Με φόντο τη μυθική Περσία, η Άρτερτον ενσαρκώνει το απόλυτο καλοκαιρινό chic, χρησιμοποιώντας στοιχεία από διαφορετικές περιόδους της μόδας σ' ένα μοναδικό και καυτό look.

Στην τελευταία της ταινία "Prince of Persia: The Sands of Time", η Τζέμα Άρτερτον αναλαμβάνει το ρόλο της μυστηριώδους πριγκίπισσας Ταμίνα που αναγκάζεται να ενώσει τις δυνάμεις της με τον πρίγκιπα Ντάσταν (Tζέικ Τζίλενχαλ) και να ταχθεί μαζί του ενάντια στις σκοτεινές δυνάμεις που διεκδικούν το Στιλέτο του Χρόνου.

Με φόντο τη μυθική Περσία, η Τζέμα Άρτερτον ενσαρκώνει το απόλυτο καλοκαιρινό chic, χρησιμοποιώντας στοιχεία από διαφορετικές περιόδους της μόδας σ' ένα μοναδικό και καυτό look. Οι λάτρεις του κινηματογράφου αλλά και του στυλ θα γοητευθούν από την άνεση της Ταμίνα να συνδυάζει τις τελευταίες επιταγές της μόδας με κλασικά και πρακτικά κομμάτια - από τα αέρινα, ανάλαφρα καφτάνια μέχρι τις υπέροχες πασμίνες που την προστατεύουν από τη ζέστη και προφυλάσσουν τα μαλλιά της από τον ήλιο.

Με το καλοκαίρι να πλησιάζει, ακολούθησε τις συμβουλές που σου προτείνουμε και απόκτησε κι εσύ ένα λουκ παρόμοιο με της Ταμίνα.

Για το πρόσωπο:

Προτίμησε ενυδατική κρέμα με χρώμα και δείκτη προστασίας: ένας απίθανος τρόπος για να αποκτήσεις την καλοκαιρινή λάμψη της Ταμίνα - δείχνοντας ταυτόχρονα φυσική και φρέσκια- είναι να επενδύσεις σε μια ενυδατική κρέμα καλής ποιότητας, με διακριτικό χρώμα και δείκτη προστασίας SPF κατά της υπεριώδους ακτινοβολίας. Έτσι προστατεύεις την επιδερμίδα σου και γίνεσαι όμορφη με μία κίνηση - το μόνο που χρειάζεται είναι να σκέφτεσαι πρακτικά! Τα προϊόντα ενυδάτωσης με χρώμα είναι μια καλή εναλλακτική, που καλύπτει την επιδερμίδα χωρίς να τη βαραίνει ενώ ταυτόχρονα αποφεύγεις το ενοχλητικό πορτοκαλί αποτέλεσμα των συνηθισμένων φον ντε τεν.

Για τα μάτια: μην υποτιμήσεις τη δύναμη του τολμηρού μακιγιάζ στα μάτια φέτος το καλοκαίρι. Όλες οι fashionistas έχουν ήδη ξετρελαθεί με αυτή τη νέα τάση. Ξαναγυρίζουμε πίσω στα αρχαία χρόνια και τονίζουμε τη ματιά με μαύρο eyeliner, ακολουθώντας το ιδανικό πρότυπο της Τζέμα Άρτερτον.

Για τα ρούχα:

Καφτάνι το αέρινο: το ριχτό, χαλαρό στιλ που προσφέρει ο συνδυασμός καφτάνι-παντελόνι, όχι μόνο σε κρατάει δροσερή μέσα στην καλοκαιρινή ζέστη αλλά είναι ταυτόχρονα το τέλειο ντύσιμο για ένα κομψό καλοκαιρινό look μέρα και νύχτα. Εύκολα το ρίχνεις πάνω από ένα μπικίνι ή το μετατρέπεις σε στιλάτο βραδινό ρούχο (εφόσον το συνδυάσεις με τα κατάλληλα αξεσουάρ). Αισίως δε θα χρειαστεί να το δοκιμάσεις σε συνθήκες μάχης, σαν αυτές που ζει η Ταμίνα στο έργο "Prince of Persia: The Sands of Time" αλλά σίγουρα είναι ένα ρούχο που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη στις περισσότερες περιστάσεις.

Πασμίνα: η πασμίνα είναι το ιδανικό αξεσουάρ για να σε κρατήσει ζεστή τα δροσερά βράδια, να προστατεύσει τους ώμους σου από τον απειλητικό ήλιο ή, σε περίπτωση που είσαι πριγκίπισσα και σε κυνηγούν, να γίνει κομμάτι μιας περίτεχνης μεταμφίεσης. Κάθε ενημερωμένη γκαρνταρόμπα οφείλει να περιέχει μια ποικιλία από πασμίνες, σε διάφορα σχέδια, χρώματα και μεγέθη. Κι αν θέλεις να υιοθετήσεις το look της Ταμίνα για αυτό το καλοκαίρι, θα σου φανούν απαραίτητες!

Κι από παπούτσια: τα έθνικ παπούτσια παραμένουν στο επικέντρο της μόδας από τότε που πρωτοεμφανίστηκαν τα κεντημένα σανδάλια με τις χάντρες - πάνε πια αρκετές σεζόν, όπως πιθανά θα θυμάσαι. Η Ταμίνα μεταφέρει αυτό το ελαφρώς ρετρό look στη μεγάλη οθόνη. Εσύ πάλι, αν θες ένα πραγματικά τρέντι στυλ παραλίας, σου συνιστούμε τα σανδάλια μονομάχου. Ιδανικά, φέτος το καλοκαίρι τα πόδια σου θα καλύπτονται μόνο από δερμάτινα λουριά (όταν αυτό είναι απαραίτητο), με κάποια μεταλλικά τρουκς εδώ κι εκεί για να τηρούνται οι ισορροπίες. Από πέρσι που εμφανίστηκαν στις πασαρέλες, τα σανδάλια "gladiator" έγιναν πιο ψηλά, πιο τολμηρά, ακόμα πιο όμορφα και έχουν μετατραπεί στο αδιαμφισβήτητo must αξεσουάρ των ποδιών μας για το καλοκαίρι του 2010.

Πιάσε κοτσίδα τα μαλλιά σου: χαριτωμένη και πρακτική, η κοτσίδα σου προσφέρει απίστευτο στυλ κι επιπλέον αντέχει ακόμα και μετά από μια ολόκληρη μέρα στην παραλία - στην πράξη μάλιστα, γίνεται ακόμα πιο σέξι όταν δείχνει λίγο ταλαιπωρημένη! Η Ταμίνα την εφαρμόζει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, άλλοτε κάνοντας λίγα κοτσιδάκια κι άλλοτε πιάνοντας όλα τα μαλλιά της σε κοτσίδα, στο πλάι ή στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Φέτος η κοτσίδα έχει την τιμητική της, αφού έχει γίνει το αγαπημένο χτένισμα πολλών διάσημων κυριών και πραγματικά προσθέτει μια διαφορετική νότα σε κάθε πρωινή ή βραδινή εμφάνιση.

Αξεσουάρ:

Βραχιολάκια: από τότε που θυμόμαστε τον εαυτό μας, τα βραχιόλια ήταν πάντα τα αγαπημένα αξεσουάρ της μόδας. Μεγάλα και εντυπωσιακά ή μικρά και λεπτεπίλεπτα, προσθέτουν σταθερά αξία σε όλες μας τις εμφανίσεις.

Κολιέ: είναι ο καλύτερος φίλος μιας γυναίκας και η Ταμίνα το αποδεικνύει περίτρανα, φορώντας σε όλη την ταινία ένα απλό αλλά εκπληκτικό, μακρύ χρυσό κολιέ. Η χρυσή αλυσίδα δεν τραβάει τα βλέμματα, παρ’όλα αυτά αποτελεί ένα κομψό αξεσουάρ για κάθε στιλάτο καλοκαιρινό look και συνδυάζεται εύκολα με κάθε ντύσιμο.

Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με το look της Ταμίνα, μη χάσετε την Τζέμα Άρτερτον στην ταινία "Prince of Persia: The Sands of Time", στους κινηματογράφους από τις 20 Μαΐου 2010.