Μ. Παπαγιάννης: "Θέλω πολύ δεύτερο παιδί"

03.02.2011
Ποιος είπε ότι ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; Ο Μάνος Παπαγιάννης δηλώνει πιο ερωτευμένος από ποτέ με την Αγγελική Δαλιάνη και χαζομπαμπάς όσο δεν παίρνει. Τι κι αν τρέχει από τα γυρίσματα για τη «Ζωή της άλλης» στο Θέατρο «Πόρτα», όπου πρωταγωνιστεί στο έργο «Μαίρη Μαίρη», και μετά στο μπαράκι του, το ΟΒΙ; Τα προλαβαίνει όλα και μάλιστα, όπως αποκαλύπτει στο ΛΟΙΠΟΝ, τώρα ζει το όνειρό του εις διπλούν...

Από τη ΣΙΣΣΥ ΜΕΝΕΓΑΤΟΥ

Η Ελπίδα (Ευδοκία Ρουμελιώτη) στη «Ζωή της άλλης» θα σε απατήσει με το δημοσιογράφο Αλέξη Παναγιώτου (Πέτρος Μπουσουλόπουλος), αλλά εσύ θα παλέψεις για να την ξανακερδίσεις. Προσωπικά θα συγχωρούσες την απιστία;

«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω κάτι που αφορά τα μελλοντικά επεισόδια της σειράς. Αν το ξέρεις εσύ, καλώς. Όσον αφορά εμένα, είμαι της άποψης πως, όταν συμβαίνουν κάποια σημαντικά γεγονότα, ποτέ δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσεις. Είναι κάτι που δεν έχω σκεφτεί και δεν ξέρω πώς θα μπορούσα να αντιδράσω. Δεν έχω καμιά σχέση με την... κυρία και ελπίζω να μην τη συναντήσω ποτέ».

Στη «Μαρία την άσχημη» δεν ντύθηκες γαμπρός. Θα ντυθείς όμως στη «Ζωή της άλλης», γιατί στο τέλος θα παντρευτείς την Ελπίδα...

«Αυτό δεν μπορώ να σας το αποκαλύψω. Πάντως, επειδή πιστεύω πολύ στον έρωτα και στην αληθινή αγάπη, θα ήθελα το ειδύλλιό τους να έχει happy end. Κι ελπίζω ότι δεν θα με αφήσει πάλι ?μπουκάλα? η τηλεοπτική μου αγαπημένη».

Για μεγάλο διάστημα, με τη «Μαρία την άσχημη», ζήσατε μαζί με την Αγγελική (Δαλιάνη) την απόλυτη τρέλα με τη δημοσιότητα. Υπήρξε κάποια στιγμή που από αυτό κλονίστηκε η σχέση σας;

«Όχι, βέβαια. Ό,τι θέλαμε να κάνουμε το κάναμε. Δεν άλλαξε τίποτα. Απλώς ζήσαμε κάτι πρωτόγνωρο για μας. Πιστεύω όμως ότι τότε ήταν μεγάλη έκπληξη και για την ελληνική σοουμπίζ. Θύμιζε λίγο αυτά που συμβαίνουν στο εξωτερικό με τους paparazzi. Αλλά ήταν μια όμορφη περίοδος. Noμίζω ότι το διαχειριστήκαμε με τον καλύτερο τρόπο, παρόλο που τότε δεν ξέραμε από αυτά».

Το ότι είσαι το «καλό παιδί της σοουμπίζ» σου έχει στερήσει πράγματα, ίσως και ρόλους;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι και το καλύτερο παιδί. (Γέλια.) Στη ζωή μου έχω κάνει κι εγώ τις χαζομάρες μου, όπως όλοι οι άνθρωποι. Νομίζω ότι αυτή η εντύπωση έχει δημιουργηθεί επειδή είμαι πάρα πολύ τυπικός στη δουλειά μου. Ίσως το να είσαι τυπικός, που για μένα είναι δεδομένο, από τους άλλους να μεταφράζεται ότι είμαι το "καλό παιδί" του χώρου. Εγώ θεωρώ ότι είμαι ένας καθημερινός άνθρωπος. Δηλαδή, ένας άνθρωπος που έχει και τις αγγελικές και τις "δαιμονικές" του στιγμές. Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι δεν εκνευρίζομαι συχνά. Κι αν εκνευριστώ, το κρατάω μέσα μου. Θα πρέπει να γίνει κάτι πολύ σοβαρό για να φτάσω στο σημείο να εκραγώ! Αλλά τότε μην το δεις το... καλό παιδί».

Έχεις μεγάλο fan club. Σε θεωρούσαν και σε θεωρούν έναν από τους πιο sexy ηθοποιούς...

«Άντε καλέ. (Γέλια.) Νιώθω περίεργα όταν μου το λένε αυτό. Εγώ προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ, γιατί την αγαπάω πάρα πολύ».

Με το γάμο σου έχασες θαυμάστριες;

«Εγώ για ό,τι κάνω μου "μιλάει" η καρδιά μου. Mε αυτή λειτουργώ και δεν με έχει γελάσει. Τις προάλλες πήγαινα στο γύρισμα και με είδε ένας οδηγός απορριματοφόρου, σταμάτησε, κατέβηκε και με αγκάλιασε. Με αγαπάει ο κόσμος. Μου μιλάει, με αγκαλιάζει στο δρόμο. Μου αρέσει αυτό το άγγιγμα στον ώμο και το ότι με θεωρούν δικό τους άνθρωπο. Αυτή είναι η επιτυχία μου. Δεν μπορείς να χτίσεις μια καριέρα σε κάποιες κοπελίτσες».

Αναρωτιέμαι, ένας άνθρωπος τόσο χαμηλών τόνων όσο εσύ μπορεί να ακολουθήσει μεγάλους έρωτες και πάθη;

«Σ’ εμένα και σε όλο τον κόσμο συμβαίνει. Ειδικά οι Έλληνες, είμαστε έτσι φτιαγμένοι. Δεν είμαι χαμηλών τόνων. Είμαι ένας κανονικός άνθρωπος. Απλώς είμαι πιο προσγειωμένος από άλλους συναδέλφους μου και ίσως να φαίνεται έτσι. Όταν κάνεις κάτι με πάθος και έρωτα, θα το κάνεις πολύ καλά και θα βγεις κερδισμένος από αυτό. Οτιδήποτε κι αν είναι».

Υπήρχε κάτι που φοβήθηκες ότι θα άλλαζε μετά το γάμο;

«Όχι. Ο γάμος ήρθε ως φυσική εξέλιξη μιας δυνατής αγάπης, μετά τη γέννηση της κόρης μας. Όταν παντρευτήκαμε, η μικρή ήταν 5 μηνών».

Παντρεύτηκες λόγω του παιδιού;

«Όχι, το θέλαμε και οι δύο πολύ. Το παιδί δεν το είχαμε προγραμματίσει ούτε και προέκυψε τυχαία. Απλώς ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Μάλιστα, τώρα είμαι περισσότερο ερωτευμένος με την Αγγελική, παρόλο που είμαστε 8 χρόνια μαζί και τα 2 από αυτά παντρεμένοι».

Τι έχει η Αγγελική και σε κάνει ευτυχισμένο;

«Το μυστικό είναι πως έχει ό,τι λείπει σ’ εμένα. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλο, ακόμα και σε μικρά πράγματα. Για παράδειγμα, στην Αγγελική λατρεύω ότι έχει πολύ καλή σχέση με την τεχνολογία, ενώ εγώ καθόλου. Αλλά πάνω απ’ όλα ότι έχει χιούμορ. Η Αγγελική μου φέρνει μόνο χαμόγελα και όταν η σύντροφός σου σε κάνει να γελάς, τότε είναι όλα καλά».

Φαίνεται σαν μια καλή νεράιδα να σε χτύπησε με το ραβδάκι της και όλα σου έρχονται καλά στη ζωή...

«Είμαι πολύ τυχερός, αλλά δεν ήρθαν όλα τόσο εύκολα όσο φαίνεται. Έχω τρέξει κι έχω δουλέψει πάρα πολύ για να τα καταφέρω. Κι ακόμα το κάνω. Μην ξεχνάμε ότι και με τις επιλογές μας αποφασίζουμε ποιο δρόμο θα πάρουμε. Κι εγώ επέλεξα την ευτυχία μέσα από την οικογένεια. Νιώθω ότι η ζωή είναι σαν σκακιέρα. Πρέπει να κάνεις τις σωστές κινήσεις αλλά και να βασιστείς στην τύχη, ελπίζοντας ότι δεν θα τις προβλέψει ο αντίπαλος. Χρειάζεται και τύχη για να καταφέρεις να υλοποιήσεις τα όνειρά σου. Δηλαδή, αν μας δίνεται μια ευκαιρία στη ζωή, πρέπει να την αρπάζουμε και όχι να την αφήνουμε ανεκμετάλλευτη».

Υπήρξε κάποια δύσκολη στιγμή στη ζωή σου που σου έφερε τα πάνω κάτω;

«Όχι, ευτυχώς. Φτύνω τον κόρφο μου, αλλά δεν υπήρξε κάτι».

Σε φοβίζει ότι όλα ήρθαν τόσο ομαλά και στρωτά;

«Όχι. Νιώθω ωραία. Άλλωστε, τίποτα δεν πρέπει να το αφήνουμε στην τύχη του. Ένας γάμος ή μια σχέση χρειάζεται δουλειά και από τις δύο πλευρές και συνεχή ανανέωση. Να μην επαναπαυόμαστε. Πάνω απ’ όλα πρέπει να θαυμάζει ο ένας τον άλλο, να τον σέβεται και να τον συμπληρώνει».

Πριν από 4 χρόνια μου είχες πει: «Είμαι πολύ ευτυχισμένος. Ζω το όνειρό μου». Σήμερα τι θα μου έλεγες;

«Το ίδιο θα σου έλεγα και θα πρόσθετα: "Ζω το όνειρό μου εις διπλούν". Όμως, έχω αγωνία για όλο αυτό που συμβαίνει γύρω μας. Μπορεί εγώ να είμαι τυχερός και να παίζω σε μια σειρά που έχει υψηλή τηλεθέαση, αλλά η κρίση φαίνεται παντού. Υπάρχει ένα μεγάλο κύμα απαισιοδοξίας. Το βλέπεις στα θλιμμένα βλέμματα των ανθρώπων. Όμως, θέλω να ελπίζω ότι δεν θα συνεχιστεί για πολύ αυτό».

Πιστεύεις ότι πιάσαμε πάτο;

«Όχι. Μας παίρνει ακόμα για να φτάσουμε στον πάτο! Και μετά θα γίνει κάτι πολύ καλό και θα βγούμε στην επιφάνεια. Νομίζω ότι χρειάζεται αυτό, για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα».

Τι σου έμαθε o έρωτας;

«Ότι αξίζει να ρισκάρεις για να ζήσεις το όνειρό σου. Κι εγώ ρίσκαρα για να κερδίσω την ευτυχία. Έκανα τις σωστές κινήσεις στη σκακιέρα της ζωής».

Μου έχεις πει πως σε ό,τι κι αν κάνεις κινείσαι με έρωτα...

«Ναι, έτσι είναι. Ο έρωτας κινεί τον κόσμο. Και δεν το λέω μόνο με τη ρομαντική του έννοια. Εάν βάλεις τον έρωτα πριν από καθετί που κάνεις, θα το καταφέρεις με τέτοιον τρόπο, που θα το ερωτευτούν και οι άλλοι».

Η κόρη σου, η Λυδία, που είναι 21 μηνών... πρέπει να σου άλλαξε τη ζωή...

«Ναι. Περπατάει, μιλάει, μετράει μέχρι το 10, κάνει απίστευτα πράγματα. Όταν λέει "μπαμπάκα", λιώνω!».

Νιώθεις ότι το παιδί ολοκλήρωσε την ευτυχία σου;

«Ναι, αλλά λείπουν ακόμα κάποια κομμάτια για να ολοκληρωθεί. Όπως ένα δεύτερο παιδάκι. Το θέλω πολύ κι ελπίζω να πείσω και την Αγγελική να γίνει σύντομα».