Έντονες αντιδράσεις για τη λογοκρισία στον Έλτον Τζον

27.01.2011
Μόλις μία μέρα πέρασε από την κυκλοφορία του περιοδικού Us με την οικογένεια του 63χρονου διάσημου μουσικου στο εξώφυλλό του και… άρχισαν τα όργανα


Μόλις μία μέρα πέρασε από την κυκλοφορία του περιοδικού Us με την οικογένεια του 63χρονου διάσημου μουσικου στο εξώφυλλό του και… άρχισαν τα όργανα!

Η εικόνα των δύο τρισευτυχισμένων μπαμπάδων, Σερ Έλτον Τζον (Sir Elton John) και Ντέιβιντ Φέρνις (David Furnish), και του νεογέννητου Ζάκαρι (Zachary) που κοιμάται στην αγκαλιά τους κρίθηκε τόσο προσβλητική από το κατάστημα "Harps" στο Μάουντεν Χομ του Αρκάνσας που οι υπεύθυνοι κάλυψαν το περιοδικό στην προθήκη του προκειμένου να "προστατέψουν τα παιδιά". Σημειώνεται δε, ότι η συγκεκριμένη "ασπίδα" χρησιμοποιείται κατά κόρον για να καλυφθούν πορνογραφικά περιοδικά.

Παρόλο που οι ίδιοι οι γονείς δεν έχουν εκφραστεί ακόμη δημοσίως –πιθανότατα να μην το κάνουν και καθόλου- υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από διάφορες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τους αντιπροσώπους των οργανώσεων για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων να πρωτοστατούν.

Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι του "Harps" αιτιολόγησαν την κίνησή τους υποστηρίζοντας ότι έπραξαν αναλόγως ύστερα από παράπονα πολλών πελατών τους που αντέδρασαν έντονα στη συνολική φιλοσοφία πίσω από τη συγκεκριμένη φωτογραφία.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα