Οταν ο Μιχάλης (δεν) συνάντησε τη Ζέτα!

17.02.2011
Πώς ένα καλλιτεχνικό event στη Λευκωσία με παρουσιάστρια τη Ζέτα Μακρυπούλια και τον Μιχάλη Χατζηγιάννη ως ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς γίνεται η αφορμή για έναν χείμαρρο δηλώσεων, αποκλειστικοτήτων, συμφερόντων και κυρίως ενός ειδυλλίου που αποδεικνύεται επικερδές για όλους.

Αν είσαι «καλαμαράς» δημοσιογράφος και έχεις πάει στην Κύπρο για να κυνηγήσεις το θέμα «Μακρυπούλια-Χατζηγιάννης» τρία πράγματα πρέπει να έχεις σίγουρα μαζί σου:

1. Εναν πραγματικό οδηγό επιβίωσης που να ξέρει τα κατατόπια (πατρικό σπίτι Χατζηγιάννη, γόνεις Χατζηγιάννη, φίλους Χατζηγιάννη, μάνατζερ Χατζηγιάννη, συνεργάτες Χατζηγιάννη). Αλλιώς ζεις «127 ώρες» εγκλωβισμένος στο αεροδρόμιο της Λάρνακας ή σε ενα ιδιωτικό πάρκινγκ νυχτερινού κέντρου της Λευκωσίας, με τον φόβο ότι αν πλησιάσεις στο κόκκινο χαλί θα σου... ακρωτηριάσει κάποιος από την ασφαλεια όχι το χέρι (!) αλλά τη θέα, λέγοντάς σου «απαγορεύεται να κοιτάζεις»!

2. Χρειάζεσαι απαραιτήτως ένα γρήγορο αυτοκίνητο για να μπορείς να κυνηγάς τα BMW Χ6 και BMW Χ3 που διέθεσαν οι υπεύθυνοι στο ζευγάρι της χρονιάς και στους VIP καλεσμένους τους. Στη Λευκωσία έτσι κι αλλιώς κυκλοφορεί πολύς κόσμος με ακριβά αυτοκίνητα, αφού τα φέρνουν από την Αγγλία μισοτιμής και μεταχειρισμένα!

3. Τέλος, ένα χοντρό μπουφάν για να σε ζεσταίνει όταν θα ξεροσταλιάζεις έξω από το νυχτερινό κέντρο-μεγάλη πίστα όπου δόθηκαν τα βραβεία ή έξω από το πατρικό σπίτι του Μιχάλη Χατζηγιάννη, με τον συμπαθέστατο μπαμπά Χατζηγιάννη να ψάχνει πού, πόσοι και ποιοι φωτογράφοι, παπαράτσι και δημοσιογράφοι φυλάνε καραούλι στο σπίτι στην Αγλάντζα. Ολα αυτά προκειμένου να φωτογραφήσουν τη σταρ νυφούλα του, η οποία κυκλοφορούσε πάντα με κάποιον συνοδό, αλλά όχι με τον Μιχάλη, καθώς (όπως είπαν Κύπριοι υποψιασμένοι δημοσιογράφοι των ιντερνετικών ταμπλόιντ) υπήρχε κατόπιν συνεννόησης «αυθόρμητη» κοινή φωτογράφηση έξω από το σπίτι του τραγουδιστή, με περιοδικό το οποίο ανήκει στον όμιλο που έκανε τη διοργάνωση. Την οποία διοργάνωση η Ζέτα την ξεπέταξε με μια μεσημεριανή πρόβα και με τη βοήθεια του auto-queue, που στην αρχή φαίνεται να τη δυσκόλεψε, αφού είχε στηθεί μακριά!

Καλό θα ήταν να φροντίσεις το μπουφανάκι που θα σε κρατά ζεστό να έχει μεγάλες τσέπες για να χωράει τις κάρτες που σου δίνουν οι πολλοί και διάφοροι εμπλεκόμενοι της εκδήλωσης: «Μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω, αλλά από το κανάλι, δεν θέλουν δημοσιογράφους μέσα. Εσείς στην Αθήνα κάνετε κουτσομπολιό! Ασε που οι bodyguards εδώ δεν καταλαβαίνουν από λόγια, γι’ αυτό πρόσεχε. Πάρε πάντως την κάρτα μου να τα πούμε όταν ξανάρθεις, να κάνουμε καμιά δουλειά εδώ»! Ολοι γενικώς προσπαθούν να διαφυλάξουν τις όποιες αποκλειστικότητες που έφερε το χρυσό ζεύγος.

Κοινώς, το μπαλάκι από το έναν στον άλλο! Κι εσύ να παθαίνεις vertigo! Μπαίνει ο μαύρος κύκνος μέσα σου, δεν καταλαβαίνεις ποιος θέλει το καλό σου και ποιος να φας τα μούτρα σου. Ποιος σου δίνει τη σωστή και ποιος μισή πληροφορία («Κάτσε το μεσημέρι στο αεροδρόμιο και περίμενε, μόνο αυτό μπορώ να σου πω») και ποιος τη λάθος: «Σήμερα θα έρθει από Αθήνα η Μακρυπούλια incognito, ούτε το επώνυμό της στην πτήση δεν αναφέρεται, έχω έναν δικό μου μέσα που μου τα λέει»! Και μετά κάθεσαι αδίκως και περιμένεις 14 ώρες κυριακάτικα στις αφίξεις του αεροδρομίου καταναλώνοντας μόνο ό,τι έχουν τα δύο καφέ μπαρ. Ασε που υποχρεώνεσαι στις σερβιτόρες να σου προσέχουν τις αποσκευές όταν πετάγεσαι στην τουαλέτα. Και όλα αυτά για να ανακαλύψουν ότι η Ζέτα και ο Μιχάλης φυγαδεύτηκαν από άλλη πύλη του αεροδρομίου! Ρώτας λοιπόν έστω «από πού έφυγαν;» για να πάρεις τη θυμωμένη απάντηση: «Και σένα τι σε νοιάζει;». Είναι να σου κάτσει κιόλας!

Γιατί οι άνθρωποι συνολικά ευγενικοί είναι. Ο δε ταξιτζής που έσπασε το όριο ταχύτητος (για να προλάβουμε το ζευγάρι, που ήρθε στις 10.30 τη Δευτέρα με Ολυμπιακή) έτρεχε με 200 στην εθνική οδό και χαμογελώντας μας αποκάλυψε ότι ήταν παλιά αστυνομικός στη Δίωξη Ναρκωτικών και είχε ειδικευτεί στις καταδιώξεις! Ασε που είχε και τα μέσα ώστε να μη μας πιάσουν τα ραντάρ για το όριο ταχύτητος. Του δίνεις €50 και τρέχεις να προλάβεις τον Μιχάλη, που βραβεύτηκε ως προσωπικότητα της δεκαετίας και ως ο πιο πολυψηφισμένος του θεσμού. Πάει λοιπόν την ώρα που τραγουδά η Ελευθερία Ελευθερίου, σύζυγος βραβευμένου άνδρα, να βγάλει τη φωτογραφική της μηχανή και οι άντρες της ασφάλειας της υπενθυμίζουν την ανακοίνωση που ακούστηκε στην αίθουσα στην αρχή της βραδιάς «Απαγορεύεται η φωτογράφηση» και αναγκαστικά μαζεύεται! Ούτε τον άντρα της δεν μπόρεσε να καμαρώσει!

Το σίριαλ Ζέτας-Μιχάλη έχει όλα τα κλισέ που χρειάζεται ένας πρωτοσέλιδος έρωτας: Δηλώσεις από καρδιάς, γνωριμίες με γονείς, αμηχανία και χαμόγελα, βιαστικές ερωτήσεις για γάμο και παιδιά, κυνηγητό με εκνευρισμένα λαγωνικά της gossip ενημέρωσης, αλλά και ένα ενδιαφέρον που επικοινωνιακά βολεύει, συμφέρει και λειτουργεί. Κάποιος είπε ότι η οικονομία από το συναίσθημα. Χατζηγιάννης και Μακρυπούλια σε limit-up!

Το χρονικό ενός «μιντιακού» έρωτα

Ένας έρωτας στα χρόνια της κρίσης; Γιατί όχι; Η Ζέτα και ο Μιχάλης είναι το επόμενο εθνικό μας ζευγάρι (την πρωτιά διεκδικεί το ζεύγος Ελένης-Ματέο). Ποιες ήταν οι στιγμές που έγραψαν ιστορία; (Το παρόν δημοσίευμα διατηρείται και ως ιστορικό ντοκουμέντο.)

Καλοκαίρι 2010 Part 1
Οι δημοσιογράφοι του ενημερωτικού μετρούν τις απώλειες του τουρισμού. Οι lifestyle ασχολούνται με τη Μενεγάκη, ενώ οι του νησιώτικου ρεπορτάζ ορκίζονται ότι είδαν την Τζούλια Ρόμπερτς να πίνει τσικουδιές με τον Τομ Κρουζ. Και ξαφνικά κάποιοι στην Πάρο είδαν τη Ζέτα με τον Μιχάλη.

Καλοκαίρι 2010 Part 2
Τα πρώτα φωτορεπορτάζ γράφουν για τη Ζέτα και τον Μιχάλη, αλλά οι φωτογραφίες τη δείχνουν με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και τον Θανάση Αλευρά. Κάπου φιγουράρει μια καλοκαιρινή φωτογραφία του Μιχάλη Χατζηγιάννη, σόλο!

Φθινόπωρο 2010
Πιάνουν τα πρωτοβροχια και οι νοικοκυρές κατεβάζουν τα χειμωνιάτικα. Ωστόσο, η Ζέτα δίνει συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό και λέει ότι έχει καλοκαίρι στην καρδιά της. Ολως τυχαίως, το τότε χιτ του Χατζηγιάννη είναι το «Καλοκαίρι μου».

Οι πρώτες φήμες
Ξαφνικά βγαίνει ρεπορτάζ που αναφέρει ότι γνωστή TV περσόνα είναι δυο μηνών έγκυος. Αρχίζουν και εδώ οι αναγωγές. Για τη Σκορδά το ξέρουν όλοι, η Μανωλίδου θα το έλεγε από μόνη της βγαίνοντας από τον γυναικολόγο, άρα ποια μένει; Η Ζέτα.

Τα πρώτα ντοκουμέντα
Προκύπτουν οι πρώτες φωτογραφίες. Το ζευγάρι περιμένει καρτερικά την πτήση για το Λονδίνο. Η αντίδρασή τους στον φακό (κοιτούν περίεργα) μεταφράζεται ότι είναι απόλυτα ερωτευμένοι.

Και ήρθαν τα Χριστούγεννα
Λίγο πριν απο τις γιορτές, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης δηλώνει ότι θέλει να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια. Αν πει το ναι και η άλλη πλευρά παρατάει στούντιο και ηχογραφήσεις και τρέχει να δοκιμάσει σκαρπίνι. Η Ζέτα σε συνέντευξή της λέει πόσο ερωτευμένη είναι, αλλά όνομα δεν λέει...

Οι πρώην των νυν
Κάπου εδώ μπαίνει και η απαραίτητη ρετροσπεκτίβα. Ψάχνουν να βρουν την τέως του καλλιτέχνη, Δέσποινα Ολυμπίου, ενώ έντυπο βρίσκει παλαιό boyfriend Ζέτας (βλ. Κώστας Αλιμπέρτης), που εξομολογείται ότι χώρισαν γιατί εκείνη ήθελε γάμο!

Στιγμές χαλάρωσης
τις ημερες των γιορτών κάνουν «μίνι διακοπές». Τους είδαν στην Αράχοβα, το Πήλιο και την Κύπρο. Αρα ή κυκλοφορούν κλώνοι τους ή τις γιορτές τους την έβγαλαν με μια βαλίτσα και λίγες αλλαξιές μέσα και τρέχουν από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο.

Νέα χρονιά νέα deco
Ένα μεσημερι στα νότια προάστια, βλέπουν το ζευγάρι να μπαίνει σε μεγάλο κατάστημα επίπλων. Και επειδή η παραπάνω αγορά θέλει ώρα και σκέψη, μόλις βγαίνουν έξω τους φωτογραφίζουν.

Φιλί, φιλί με σκοτώνεις
Τσακώνονται με παπαράτσι που καραδοκεί μην τυχόν και τους τσακώσει σε τρυφερό τετ α τετ. Διότι μέχρι στιγμής οι φωτό που έχουν κυκλοφορήσει τους δείχνουν μεν πλάι πλάι, αλλά μια αγκαλιά, ένα φιλί, που να φαίνονται τα πρόσωπα, τίποτα!

Η παραδοχή του ειδυλλίου
Αφού πια ο Μιχάλης επιτέλους αναφέρεται στο όνομα της Ζέτας, ετοιμάζεται για την απονομή του πλατινένιου του cd. Ολοι περιμένουν την εμφάνισή της. Φευ, όμως, εκείνη δεν πήγε ποτέ.

ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ