Ν. Οικονομόπουλος: «Εχω περάσει περιόδους κατάθλιψης»

17.02.2011
Μόλις στα 27 του χρόνια, είναι από τους ελάχιστους νέους τραγουδιστές που κατάφεραν να γίνει τόσο σύντομα πρώτο όνομα στα νυχτερινά μαγαζιά. Ποιο ήταν το τίμημα για τον ίδιο;
Μόλις στα 27 του χρόνια, είναι από τους ελάχιστους νέους τραγουδιστές που κατάφεραν να γίνει τόσο σύντομα πρώτο όνομα στα νυχτερινά μαγαζιά. Ποιο ήταν το τίμημα για τον ίδιο;

H εικόνα σου διαφέρει πολύ από πολλούς λαϊκούς τραγουδιστές. Hταν δική σου απόφαση να υιοθετήσεις αυτό το προφίλ;

Βεβαίως. Εγώ πάντα ήθελα να διαφέρω και, ένα από αυτά τα στοιχεία που επεδίωκα για να με κάνουν ξεχωριστό -πέρα από τα τραγούδια-, ήταν η εικόνα μου. Οι εποχές αλλάζουν. Δεν βάζω ταμπέλες για το πώς πρέπει να είναι ένας τραγουδιστής.

Σε φοβίζει που, στα 27 σου χρόνια, είσαι ήδη πρώτο όνομα;

Oχι. Το όνειρό μου πάντα ήταν να τραγουδάω. Η ταμπέλα «πρώτο όνομα» δεν με αφορά καθόλου, με ενδιαφέρει αυτό που κάνω να έχει αντίκρισμα στον κόσμο.

Δεν «ξέφυγες» ποτέ;

Ποτέ. Το αντίθετο. Αισθάνομαι πολύ πιο ταπεινός από ό,τι ήμουν πιο πριν. Προσπαθώ να μη στενοχωρώ τους ανθρώπους που με έχουν στηρίξει. Ιδιαίτερα τον κόσμο. Ως άνθρωπος δεν επιδεικνύομαι καθόλου. Μόνο στην πίστα είμαι -με την καλή έννοια- ψώνιο.

Εχασες κάτι από την προσωπική σου ζωή;

Eχω παραμελήσει πάρα πολύ την προσωπική μου ζωή, αλλά δεν στενοχωριέμαι καθόλου γι’ αυτό.

Από πότε έχεις να κάνεις σχέση;

Τέσσερα χρόνια.

Δεν σου λείπει;

Μου λείπει, αλλά δεν βιάζομαι. Ωστόσο, είμαι ένας φυσιολογικός άνθρωπος: Φλερτάρω, με φλερτάρουν, όλα είναι μια χαρά.

Σε έφερε ποτέ κάποια θαυμάστριά σου σε δύσκολη θέση;

Οι περισσότεροι είναι ευγενικοί. Σκέψου επίσης ότι όποιος έρχεται στο καμαρίνι -είτε είναι μεγάλος, είτε μικρό παιδί-, εγώ του μιλάω πάντοτε στον πληθυντικό. Απαιτώ όμως και από τον άλλον σεβασμό. Υπάρχουν κάποια κορίτσια που έχουν περισσότερο θράσος από το επιτρεπόμενο όριο. Αυτό δεν μου αρέσει.

Είχες ποτέ ερωτική σχέση με θαυμάστριά σου;

Ναι. Στις αρχές της πορείας μου. Eχω φλερτάρει πολλές φορές με θαυμάστριά μου και νομίζω ότι είναι και πάρα πολύ υγιές αυτό.

Παλιά έλεγες ότι σου αρέσουν οι μεγαλύτερες γυναίκες, γιατί με αυτές επικοινωνείς περισσότερο. Ισχύει ακόμη;

Γενικότερα, επικοινωνώ καλύτερα με μεγαλύτερους ανθρώπους -είτε σε φιλικό, είτε σε ερωτικό επίπεδο. Iσως γιατί έχω ζήσει κάποια πράγματα παραπάνω από τους περισσότερους συνομήλικούς μου.

Αν σε φλέρταρε ποτέ κάποιο αγόρι, πώς θα αντιδρούσες;

Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους gay, ποτέ δεν είχα και τους εκτιμώ ιδιαίτερα. Ο καθένας όμως έχει την προσωπική του ζωή και αυτή είναι για τον εαυτό του. Στη δική μου περίπτωση, με πάρα πολύ κομψό τρόπο, θα το απέφευγα. Δεν προσβάλλω ποτέ!

Το βιοτικό σου επίπεδο έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια;

Μέσα σε λογικά πλαίσια. Εχω ένα σπίτι το οποίο είναι 100 τετραγωνικά, μένω μαζί με το σκυλάκι μου, έχω και ένα αυτοκίνητο. Κάποια από τα χρήματά μου τα αποταμιεύω, με κάποια αγοράζω τα ρούχα που φοράω στο μαγαζί, στηρίζω επίσης τους δικούς μου ανθρώπους.

Δηλώνεις όλα σου τα λεφτά στην Εφορία;

Βέβαια. Δεν έχω κλέψει ποτέ! Αλλά, επίσης, δεν θέλω και να με κλέβουν. Δηλώνω όλα τα λεφτά μου στην Εφορία αλλά απαιτώ να μου συμπεριφέρονται και αυτοί το ίδιο νόμιμα και όμορφα όπως κάνω κι εγώ.

Είσαι έτοιμος για τη μέρα που δεν θα είσαι πια πρώτο όνομα;

Βεβαίως. Oλοι οι τραγουδιστές πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό. Δεν μπορούμε να είμαστε πάντα πρώτοι.

Eχεις δοκιμάσει ποτέ ναρκωτικά;

Ποτέ! Τα σιχαίνομαι, είμαι κατά των ναρκωτικών. Είναι κρίμα νέοι άνθρωποι να χάνονται, μπλεγμένοι σε αυτές τις καταστάσεις. Η μόνη κακή μου συνήθεια είναι το τσιγάρο!

Είσαι τόσο καλό παιδί, Νίκο;

(γελάει) Αυτό μου λένε κάποιοι, αλλά δεν σημαίνει ότι είμαι και ο καλύτερος άνθρωπος. Eχω και εγώ τις εκρήξεις μου, είμαι νευρικός, κάποιες φορές μπορεί να γίνω και αντιπαθητικός. Γενικά, είμαι πολύ κυκλοθυμικό άτομο.

Περνάς περιόδους κατάθλιψης;

Eχω περάσει πάρα πολλές. Αυτό δεν είναι εύκολο να το αποφύγεις και νομίζω ότι συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους. Iσως να οφείλεται και στη δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα μας. Βγαίνω έξω και δεν βλέπω χαρούμενα πρόσωπα.

  • Βιογραφικό
    Γεννήθηκε το 1984 στην Πάτρα. Δούλευε από 13 χρόνων στο ψαράδικο της οικογένειάς του και σε πιτσαρία ως delivery παράλληλα με το τραγούδι, με το οποίο είχε πάθος από μικρός. Κέρδισε το 2006 στο «Dream Show». Από τότε, η πορεία του στο τραγούδι είναι συνεχώς ανοδική.
  • Μουσικό δώροΤο τελευταίο cd του Νίκου είναι το «Δώρο για σένα», κυκλοφορεί από τη Minos-EMI και έγινε πλατινένιο από την πρώτη κιόλας βδομάδα κυκλοφορίας. Φέτος τραγουδάει στο Fix με τον Νίνο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ