Ο Ντάνιελ Κρεγκ γιορτάζει τη γυναίκα με φουστάνια!

08.03.2011
Μια άλλη πλευρά του εαυτού του δείχνει ο 43χρονος ηθοποιός που ταυτίστηκε τα τελευταία χρόνια με τον ρόλο του θρυλικού Τζέιμς Μποντ (James Bond).

Μια άλλη πλευρά του εαυτού του δείχνει ο 43χρονος ηθοποιός που ταυτίστηκε τα τελευταία χρόνια με τον ρόλο του θρυλικού Τζέιμς Μποντ (James Bond).

Φορώντας μια ανακατεμένη ξανθιά περούκα, ένα ασπρόμαυρο φόρεμα, μακιγιάζ, κοσμήματα και ψηλοτάκουνα ο Ντάνιελ Κρεγκ (Daniel Craig) συμμετείχε σε ένα διαφημιστικό σποτάκι το οποίο με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια μέρα της γυναίκας σκοπό έχει να τονίσει το πόσο άνισα αντιμετωπίζονται οι εκπρόσωποι του «αδύναμου φύλου» σε πολλά μέρη του κόσμου.

Στο βιντεάκι που μπορείτε να δείτε στο τέλος της είδησης ακούγεται η φωνή της Ντέιμ Τζούντι Ντεντς (Dame Judi Dench), η οποία αναλαμβάνει ακόμη μια φορά τον ρόλο της «Έμ» (Μ) -της αφεντικίνας του 007- και ρωτά τον αγαπημένο της πράκτορα αν είναι ίσοι.

Καθώς ο πάντα στην τρίχα μυστικός πράκτορας μπαίνει στο πλάνο, η αφεντικίνα του τον ενημερώνει ότι παρόλο που βρισκόμαστε στο έτος 2011 οι άντρες συνεχίζουν να κερδίζουν πολύ περισσότερα χρήματα από τις γυναίκες, έχουν καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές, είναι πολύ πιο απίθανο να πέσουν θύματα σεξουαλικής βίας και η πατρότητα δεν θέτει την καριέρα τους σε κανένα κίνδυνο.

Στη συνέχεια η Εμ ρωτάει τον Μποντ αν έχει βάλει ποτέ τον εαυτό του στη θέση μιας γυναίκας τονίζοντας «Για κάποιον που έχει τόση αδυναμία στις γυναίκες, αναρωτιέμαι αν έχεις ποτέ σκεφτεί πραγματικά τι σημαίνει να είσαι μία από αυτές».

Ακριβώς την επόμενη στιγμή, ο Κρεγκ βγαίνει από το πλάνο και επανέρχεται ντυμένος με γυναικεία ρούχα, για να ακούσει από το στόμα της Ντεντς πολλά στατιστικά που τον αφήνουν με ανοιχτό το στόμα.

700 εκατομμύρια κορίτσια δεν έχουν πρόσβαση ούτε στη βασική εκπαίδευση και 60 εκατομμύρια κορίτσια πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης καθώς πηγαίνουν στο σχολείο.

Στις αποκαλύψεις της Εμ μαθαίνουμε ότι τουλάχιστον μία στις τέσσερις γυναίκες πέφτουν θύματα οικογενειακής βίας και κάθε εβδομάδα, μόνο στη Βρετανία δύο γυναίκες σκοτώνονται από κάποιον πρώην σύντροφο και ο κατάλογος, δυστυχώς, δεν έχει τελειωμό.

Οι υπεύθυνοι της κίνησης "Equals" ("Ίσιοι"), οι οποίοι βρίσκονται πίσω από την ιδέα αυτού του πρωτότυπου βίντεο, τονίζουν μέσα από αυτό το πόσο σημαντικό είναι να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους άντρες στους κόλπους τους.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα