Αννίτα Ναθαναήλ: "Είμαι οικονομικά ανεξάρτητη"

10.03.2011
Δεν αρνείται ότι το «Real Ηousewives» στον ANT1, όπου συμμετέχει μαζί με άλλες πέντε γυναίκες, είναι ριάλιτι και δηλώνει «πραγματική νοικοκυρά». Με κάποιες μικροδιαφορές ίσως από τις υπόλοιπες...

ΤΗΣ ΖΕΤΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

Γιατί αποφάσισες να πάρεις μέρος στο ριάλιτυ; Σου έλειψε η τηλεόραση;

Δεν μου έλειψε καθόλου η τηλεόραση. Μου έγιναν προτάσεις κατά καιρούς που τις αρνήθηκα, γιατί είχα την πολυτέλεια να είμαι οικονομικά ανεξάρτητη. Στο «Real Ηousewives» είπα ναι γιατί ήθελα να περάσω ένα μήνυμα, που μακάρι να μην κοπεί στο μοντάζ: Οτι μια γυναίκα μπορεί να είναι και καλή μητέρα, και καλή σύζυγος, και επαγγελματίας έστω και... άυπνη συχνά γιατί δεν φτάνουν οι ώρες. Μπορούμε, όμως, και τον εαυτό μας να φροντίζουμε αλλά και να προσφέρουμε έργο. Προσωπικά, συμμετέχω ενεργά στον σύλλογο των γονέων στο σχολείο των παιδιών μου, στη Διεθνή Υποστήριξη Γυναικών, που αφορά κακοποιημένες γυναίκες και άλλα πολλά που δεν χρειάζεται να αναφέρουμε...

Ισως αυτά μοιάζουν εύκολα για κάποια που δεν έχει σταθερό ωράριο εργασίας. Για εκείνη που δουλεύει, όμως, ένα οκτάωρο καθημερινά;

Συμφωνώ ότι εκείνες δεν προλαβαίνουν. Για τις υπόλοιπες, όμως, τίποτα δεν είναι αδύνατον. Πρέπει να τα βλέπουμε όλα θετικά. Εγώ, όταν τα Χριστούγεννα επί 15 μέρες δεν έκανα τίποτα γιατί ήμουν άρρωστη, είχα πέσει σε κατάθλιψη. Ενιωθα υποτυπώδης κι άχρηστη. Για μένα πηγή ενέργειας είναι η προσφορά.

Η εκπομπή αυτή την εποχή παίζεται σε έξι πολιτείες των ΗΠΑ. Ποιες είναι οι διαφορές με το ελληνικό «Real»;

Εκεί οι συμμετέχουσες δεν είναι επώνυμες, αλλά πολύ κακομαθημένες και πολύ, πολύ πλούσιες.

Εσύ αισθάνεσαι πλούσια;

Πλούσιος δεν είναι αυτός που έχει χρήματα, αλλά αυτός που έχει χρόνο. Κι εμείς με τον σύζυγό μου, Κρις, δεν έχουμε πολύ χρόνο. Κοιτάζουμε όμως να επωφελούμαστε του χρόνου μας, περνώντας τον μαζί σαν οικογένεια ώστε στο τέλος της μέρας να υπάρχει μια γλυκιά κούραση.

Δύσκολες στιγμές έζησες στη διάρκεια των γυρισμάτων;

Οχι. Εχω πάθει «ανοσία» και ίσως «αναισθησία» σε κάθε μορφής γύρισμα. Αλλωστε, με την οικογένειά μου έχουμε εκτεθεί στα Μέσα εδώ και καιρό. Αρκεί να πάμε σε μια απλή πρεμιέρα για να δω τη φωτογραφία μας την επομένη σε κάποια εφημερίδα.

Καθώς κινείσαι στους κοσμικούς κύκλους, πιστεύεις ότι είσαι μια «πραγματική νοικοκυρά»;

Ασφαλώς. Το Σάββατο που έχουμε στη διάθεσή μας για να κάνουμε κάτι μαζί με τον Κρις επιλέγουμε να πάμε σινεμά ή να μείνουμε σπίτι με τα παιδιά μας. Οσο για τα κοσμικά events, είναι, σε ποσοστό 98%, μέσα στις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις.

Η δήλωση που έκανες πρόσφατα, ότι αντικαταστήσατε με χλοοτάπητα το γκαζόν στο σπίτι σας στη Βάρκιζα για λόγους οικονομίας, σχολιάστηκε αρκετά...

Λυπάμαι που παρεξηγήθηκαν κάποια πράγματα. Πράγματι έβαλα χλοοτάπητα για λόγους οικονομίας αλλά και από οικολογική συνείδηση. Είμαι «άρρωστη» οικολόγος. Στο εξωτερικό, εδώ και πολλά χρόνια κάποιοι προτιμούν τον χλοοτάπητα. Θα το πρότεινα σε όλους αντί για γκαζόν.

Πουλήσατε το προηγούμενο σπίτι, στο Πανόραμα, για λόγους οικονομίας; Σύμφωνα με το real estate του Sotheby’s είχε έκταση 515 τ.μ, με αίθουσες κινηματογράφου, χώρους υδρομασάζ, playrooms... και τιμή περίπου 3 εκατ. ευρώ.

Δεν πουλήσαμε το σπίτι. Το ενοικιάζουμε. Μετακομίσαμε σε άλλο, στα ίδια «κυβικά», επειδή θέλαμε να είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένο από εμάς για τις ανάγκες μας και να είναι φιλόξενο για τα σκυλιά μας. Δεν έχει σημασία, όμως, το μέγεθος. Κι ούτε κρύβω ότι έχω αποκτήσει ακίνητη περιουσία από τους γονείς μου και γι’ αυτό το σπίτι μας ξεφεύγει από τον «μέσο όρο». Κάποιος, όμως, μπορεί να κληρονομεί ένα σπίτι κι άλλος κάτι άλλο...

Στα της εκπομπής και πάλι: Μπορείς να μου χαρακτηρίσεις τις συμμετέχουσες;

Η Φώφη είναι αγωνίστρια. Τη θαυμάζω. Η Ορθούλα είναι τρελοκομείο και... χαλί να την πατήσεις. Η Χριστίνα σίγουρα είναι γατούλα και καταφερτζού, ενώ η Τζο πλακατζού. Η Ιωάννα με έχει μπερδέψει λίγο, είναι... ανάλογα με τις μέρες της.

Εσένα; Πώς σε χαρακτηρίζεις;

Αεικίνητη. Να μην πω του δρόμου!

  • Δεν κρύβω ότι έχω ακίνητη περιουσία, την οποίαν έχω αποκτήσει από τους γονείς μου, και γι’ αυτό το σπίτι στο οποίο μένουμε με τον Κρις και τα παιδιά μας ξεφεύγει από τον μέσο όρο.

Who is who
H πρώτη της εκπομπή στην τηλεόραση ήταν το «Αρωμα γυναίκας», που παρουσίαζε μαζί με τον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη, το 1993, στον Seven-X. Ακολούθησαν διάφορες εκπομπές στον AΝΤ1 (Ciao AΝΤ1, Taxi) και στον Σκάι (Βαρελάδα με πάγο).

Με τον σύζυγό της, Κρις Χάμπερτ (πρώην πολίστα), είναι ζευγάρι τα τελευταία 10 χρόνια. Της έκανε πρόταση γάμου την τρίτη μέρα της σχέσης τους. Μεταξύ τους μιλούν αγγλικά (είναι Αμερικανός, από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ), ενώ τα δύο παιδιά τους μιλούν άπταιστα και τις δύο γλώσσες.

Εχει άριστη σχέση με την πεθερά της, η οποία ζει στις ΗΠΑ και την επισκέπτεται δύο φορές τον χρόνο.

Το δελτίο παροχής υπηρεσιών της αναγράφει «Διοργάνωση εκδηλώσεων- διακοσμήτρια- τηλεπαρουσιάστρια».

Σε απόγνωση
Οι Real Housewives of athens έκαναν πρεμιέρα στον Ant1 και εκτός από την Αννίτα Ναθαναήλ, μαζί της στο καστ είναι οι Χριστίνα Παππά, Ιωάννα Σουλιώτη, Φώφη Μαστροκώστα και Τζο Τόγκου.