Αθηνά Οικονομάκου: "Με απείλησαν παπαράτσι"!

29.03.2011
Στα είκοσι πέντε της και μέσα από την επιτυχία που κάνει ως Ξένια στη «Ζωή της άλλης» βλέπει τις μετοχές της να «φτάνουν στο κόκκινο». Απολαμβάνει τη νίκη της, αλλά μεταμορφώνεται όταν οι παπαράτσι εισβάλλουν στην προσωπική της ζωή.

Στα είκοσι πέντε της και μέσα από την επιτυχία που κάνει ως Ξένια στη «Ζωή της άλλης» βλέπει τις μετοχές της να «φτάνουν στο κόκκινο». Η Αθηνά Οικονομάκου απολαμβάνει τη νίκη της, αλλά μεταμορφώνεται όταν οι παπαράτσι εισβάλλουν στην προσωπική της ζωή.

Eίσαι η αγαπημένη των παπαράτσι τον τελευταίο καιρό...

Εκείνοι δεν είναι διόλου αγαπημένοι μου! Tο αντίθετο μάλιστα, κάποιοι απ’ αυτούς είναι αγενείς και άξεστοι, και έφτασαν να με απειλούν -ναι, να με απειλούν!- ότι αν δεν κάτσω να κάνω την πόζα που θέλουν, θα πάνε στους εργοδότες τους για να τους πείσουν να με «κράζουν» στα έντυπά τους αλλά και να μη με αφήσουν σε χλωρό κλαρί κυνηγώντας με παντού! Eφτασε να μου πει ένας απ’ αυτούς «Κάτσε γιατί θέλω να σε πουλήσω»! Εξοργίστηκα. Eγώ δεν πουλιέμαι και δεν ξεπουλάω την ζωή μου. Δεν μιλάω για την προσωπική μου ζωή και δεν φωτογραφίζομαι με τους ανθρώπους που είναι μαζί μου. Eβαλαν κρυφές κάμερες, έβγαλαν φωτογραφίες και με πείραξε πολύ αυτό γιατί δεν είναι του γούστου μου, δεν με αφορά να υπάρχω στον χώρο μέσα από τη ζωή μου.

Μοιάζεις να έχεις «αρπάξει» πολύ με όλο αυτό... Να μην «αρπάξω»;

Να με απειλεί ο οποιοσδήποτε επειδή δεν του κάνω τη δουλειά του; Με ποιο δικαίωμα; Επειδή είμαι ηθοποιός; Επειδή είμαι δημόσιο πρόσωπο; Ε, όχι, δεν θα παίξω αυτό το παιχνίδι! Ας παίξουν με τόσους άλλους που αρέσκονται να πουλάνε και να ξεπουλάνε τη ζωή τους -τους ξέρουμε, τους βλέπουμε κάθε μέρα «κρεμασμένους»στα περίπτερα. Με μένα δεν θα παίξει και δεν θα με απειλήσει κανείς. Δεν το επιτρέπω!

Ξύπνησε η Ξένια μέσα σου... Σε είχα για ήρεμο παιδί!

Είμαι και ήρεμο και καλό παιδί, αλλά έχω και τσαγανό και τσαμπουκά όταν μου φέρονται έτσι! Σοκαρίστηκα πολύ με το που είδα προσωπικές μου στιγμές σε περιοδικά. Και σου το ορκίζομαι δεν ήξερα τίποτα -γιατί κάποιοι θα πουν ότι όλο αυτό ήταν στημένο. Κλονίστηκα, τα έχασα πραγματικά. Αλλά δεν πρέπει να χάνω την ψυχραιμία μου. Αποφάσισα να αποφεύγω τις κακοτοπιές να πηγαίνω σε μέρη όπου θα ξέρω ότι δεν υπάρχουν κάμερες και παπαράτσι.

Η «Ζωή της άλλης» τρελαίνει τα μηχανάκια της AGB και οι μετοχές σου χτυπάνε κόκκινο. Eχασες το μέτρο κάποια στιγμή;

Δεν το έχασα και δεν καβάλησα το καλάμι γιατί έχω άλλες αρχές από την οικογένειά μου, έχω ήθος, πατάω γερά στα πόδια μου. Στα 25 μου είχα τη χαρά και την τιμή να παίζω σε μια σειρά που έχει αγαπηθεί πολύ από τον κόσμο. Γιατί πρέπει λοιπόν να τρελαθώ γι’ αυτό, γιατί πρέπει να χάσω το μέτρο;

Δεν έχεις αλλάξει σε τίποτα;

Στο μόνο που άλλαξα είναι πως αγχώνομαι όταν βγαίνω έξω και μου την πέφτουν για την Ξένια. Μου αρέσει να με πλησιάζουν, να μιλάνε για τη σειρά, την ηρωίδα, αλλά κάποιοι ξεφεύγουν και γίνονται πιεστικοί, πνίγοντάς με. Μην το θεωρήσετε αυτό σνομπισμό ή έπαρση, απλώς πράγματι κάποιοι παραγίνονται πιεστικοί.

Η σειρά συνεχίζει τη δυναμική της πορεία, αλλά εσύ έχεις τελειώσει τα γυρίσματά σου -μένουν μόνο ένα ή δύο ακόμα...

Επειτα από δύο ολόκληρα χρόνια μαραθώνιου,τέλειωσαν τα γυρίσματά μας και τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα. Από τη μια χαίρομαι που επιτέλους έχω χρόνο για μένα και δεν κάνω καθημερινά δωδεκάωρα γυρίσματα και από την άλλη λυπάμαι που έχασα την «οικογένεια» που φτιάξαμε εκεί. Είμαι σε μια περίεργη φάση. Εκεί που δεν είχα καιρό να πιω έναν καφέ, έχω όλη την μέρα μου ελεύθερη και πρέπει να τη γεμίσω (γέλια)! Πηγαίνω γυμναστήριο, πίνω καφέδες και ετοιμάζομαι να πάω διακοπές για να γεμίσω μπαταρίες.

Eχετε γυρίσει και το φινάλε της σειράς;

Πες τα όλα! Σιγά να μη σου τα πω! Είναι πάρα πολύ νωρίς μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα που θα το δείτε στις οθόνες σας...

Η εγκληματική Ξένια θα τιμωρηθεί για όσα έχει κάνει;

Με έναν τρόπο ναι, αλλά μέχρι εκεί. Δεν λέω τίποτα άλλο. Aλλωστε, στις σκηνές που δεν έχω γυρίσει ακόμα μπορεί να «παίζουν» και άλλα στοιχεία που να δίνουν άλλα δεδομένα...

Το επόμενο βήμα σου θες να μην έχει καθόλου... Ξένια;

Φυσικά! Την αγάπησα την Ξένια, έγινε κομμάτι μου -όπως και όλη η σειρά, αλλά το επόμενο βήμα που θα κάνω θέλω να είναι εντελώς διαφορετικό, ένας άλλου είδους ρόλος...

Φαντάζομαι ότι οι προτάσεις πέφτουν βροχή!

Ναι,έχω αρκετές προτάσεις και κάποιες από αυτές είναι εξαιρετικά δελεαστικές, αλλά ακόμα δεν έχω καταλήξει σε κάποια από αυτές. Δεν θέλω να βιαστώ, αλλά να πάρω την καλύτερη δυνατή απόφαση για το επόμενο βήμα μου. Για την ώρα θα φύγω διακοπές -όχι στο εξωτερικό,αλλά σε φίλους στην Ελλάδα μια και οι καιροί είναι δύσκολοι!- και θα πάρω ανάσες που τις έχω πολύ μεγάλη ανάγκη... Από την ώρα που ξεκίνησαν τα γυρίσματα της «Ζωής της άλλης» δύο χρόνια πριν, δεν πρόλαβα να κοιτάξω από απόσταση τα πράγματα, να τα μετρήσω και να σχεδιάσω τα υπόλοιπα... χτυπήματά μου. Δεν μου αξίζει λίγη ξεκούραση;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Γεννήθηκε στη Σκάλα Λακωνίας, σπούδασε στη Γεωπονική Αθηνών και στη Δραματική Σχολή της Ντενίση. Η πρώτη της τηλεοπτική σειρά ήταν το «Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο» και στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε πέρσι στο «Ανθος του κάκτου» πλάι στον Κώστα Βουτσά και τη Μιμή Ντενίση.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗΣ