"Η Έιμι έφυγε ευτυχισμένη"

27.07.2011
Σε στενό οικογενειακό κύκλο, όπως είχε ανακοινωθεί, έγινε την Τρίτη η κηδεία της διάσημης τραγουδίστριας που πέθανε ξαφνικά το περασμένο Σάββατο στα 27 της χρόνια.


Σε στενό οικογενειακό κύκλο, όπως είχε ανακοινωθεί, έγινε την Τρίτη η κηδεία της διάσημης τραγουδίστριας που πέθανε ξαφνικά το περασμένο Σάββατο στα 27 της χρόνια.

Η Έιμι Γουάινχαουζ (Amy Winehouse) κηδεύτηκε με τα εβραϊκά εθιμοτυπικά και η σωρός της αποτεφρώθηκε στο Golders Green Crematorium του Λονδίνου.

Εκτός από την οικογένεια και τον τελευταίο σύντροφο της Έιμι, Ρεγκ Τράβις (Reg Traviss) στην τελετή παραβρέθηκαν αρκετοί φίλοι της τραγουδίστριας ενώ πλήθος θαυμαστών παρακολουθούσαν από μακριά.

Εκ μέρους της οικογένειας ανέλαβε να μιλήσει ο πατέρας της Γουάινχαουζ, Μιτς (Mitch) ο οποίος τόνισε ότι η κόρη του πήγαινε πολύ καλύτερα τον τελευταίο καιρό στην πολύχρονη πάλη με τους δαίμονές της.

"Γνωρίζοντας ότι δεν ήταν στεναχωρημένη και ότι έφυγε ευτυχισμένη, μας κάνει όλους να νιώθουμε καλύτερα", ανέφερε ο Μιτς Γουάινχαουζ στη δήλωσή του, τονίζοντας ότι τον τελευταίο καιρό η Έιμι ήταν πιο χαρούμενη από ποτέ, γεγονός που απέδωσε στον σύντροφό της, ο οποίος τη "βοήθησε τόσο πολύ με τα προβλήματά της".

Στη συέχεια, ο Μιτς αποκάλυψε ότι η κόρη του είχε πολύ καλή διάθεση και ισχυρίστηκε ότι παρά το ότι "είχε ήδη ξεπεράσει τον εθισμό της στα ναρκωτικά, πολεμούσε ακόμη το θέμα της με το αλκοόλ".

"Προσπαθούσε σκληρά να αντιμετωπίσει την εξάρτησή της από το αλκοόλ και είχε ήδη συμπληρώσει τρεις εβδομάδες, καθαρή. Μου είχε πει μάλιστα ότι δεν άντεχε το βλέμμα το δικό μου και της υπόλοιπης οικογένειας όταν την κοιτάζαμε. Είχε βαρεθεί", συνέχισε ο Μιτς ενώ δημοσιοποίησε τους σκοπούς της οικογένειας να οργανώσουν ένα ίδρυμα στο όνομά της που θα "βοηθήσει αυτά που αγαπούσε –παιδιά και άλογα- αλλά και όσους πολεμούν τον εθισμό τους, όπως εκείνη.

"Η Έιμι ήταν η καλύτερη κόρη, μέλος της οικογένειας και φίλη που θα μπορούσε κανείς να έχει", ολοκλήρωσε με συγκίνηση ο πατέρα της άτυχης τραγουδίστριας και στη συνέχεια όλοι οι παραβρισκόμενοι της αφιέρωσαν το αγαπημένο της τραγούδι: το "So far away" της Κάρολ Κινγκ (Carole King). (ακούστε το στο βίντεο που ακολουθεί).

Κατά τα άλλα οι τοξικολογικές έρευνες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη, οπότε δεν υπάρχει οριστική απάντηση στο ερώτημα "Τι σκότωσε την Έιμι Γουάινχαουζ".

Ωστόσο η οικογένεια της τραγουδίστριας υποστηρίζει ότι η αγαπημένη τους έφυγε γιατί "το ταλαιπωρημένο σώμα της" δεν άντεξε την έλλειψη αλκοόλ. Ο Μιτς Γουάινχαουζ υποστηρίζει ότι ο οργανισμός της κόρης του που είχε συνηθίσει τις τεράστιες ποσότητες αλκοόλ που κατανάλωνε έπαθε σοκ από την αιφνιδιαστική αλλαγή και δεν άντεξε.

Οι ειδικοί είχαν συμβουλέψει την Έιμι να διακόψει σταδιακά το ποτό -ακριβώς για να αποφευχθεί κάποια έντονη αντίδραση- πράγμα όμως το οποίο δεν έγινε. Επίσημα πάντως, η "ετυμηγορία" αναμένεται ακόμη.

Κάνε Like στη σελίδα του WomenOnly στο FACEBOOK/ https://www.facebook.com/womenonly.gr

Ζωή Κίττα