Δεν επιτέθηκα στον Φερεντίνο!

14.11.2011
Επαναστάτης με η χωρίς αιτία; Γιατί τα έβαλε με τον Φερεντίνο και τους ρεπόρτερ ο συνηθως χαμηλων τονων Ορέστης Τζιόβας και ποσο δυσκολο είναι να διαφυλασσεις την προσωπικη σου ζωη;

Ως ταύρος σε υαλοπωλείο βγήκες στο «Πρωινό Ant1» και έκανες κριτική στον Χρήστο Φερεντίνο επειδή πίεσε, όπως του είπες, την Κατερίνα Παπουτσάκη όταν την είχε καλεσμένη. Ταύρος σε υαλοπωλείο σου φάνηκα; Δεν με έχεις δει ούτε εσύ, ούτε άλλοι? ταύρο! Και δεν επιτέθηκα στον Χρήστο, απλώς του είπα αυτό που πίστευα: Οτι ήταν άκομψο που την πίεσε ενώ ήξερε πολύ καλά ότι είχαμε χωρίσει. Την είδα να κλαίει και εκνευρίστηκα πολύ ?πέρα του ότι λυπήθηκα.

Είχαμε μιλήσει το βράδυ πριν πας καλεσμένος και ακουγόσουν αρκετά ετοιμοπόλεμος...

Είχα «φορτώσει» πολύ γιατί την κόλλησε στον τοίχο. Αυτό ακριβώς έκανε! Ρώτησα να μάθω αν είχαν συνεννοηθεί πριν για κάτι ξέροντας ότι είναι καλοί φίλοι και έμαθα ότι δεν είχαν πει απολύτως τίποτα. Πώς μπορείς να φέρνεις σε δύσκολη θέση έναν φίλο σου -που συνεργάζεσαι μαζί του μάλιστα και στο μπαρ «Trova»; Το θεώρησα λάθος και του το είπα στον αέρα, όπως εκείνος όταν έφερε σε δύσκολη θέση την Κατερίνα? Eνιωσα την ανάγκη να το κάνω και το έκανα -αλλά δεν ήμουν ούτε πολύ επιθετικός, όπως σχολίασε η Σίσυ Χρηστίδου- ούτε... ταύρος σε υαλοπωλείο.

Και με τους ρεπόρτερ που ήρθαν στην θεατρική πρεμιέρα σου, όμως, «άρπαξες» όταν ασχολήθηκαν με τα της προσωπικής σου ζωής...

Δεν «άρπαξα»! Απλώς ενοχλήθηκα γιατί η «ανάκρισή» τους αφορούσε την προσωπική μου ζωή κι άφησαν τελείως εκτός όσα αφορούσαν την ίδια την παράσταση, για την οποία τελικά δεν είπα ούτε λέξη!

Eπεσαν πάνω σου όλοι οι προβολείς όπως είχαν πέσει και δύο χρόνια πριν όταν γνωστοποιήθηκε ο δεσμός σου με την Κατερίνα... Τότε είχες πανικοβληθεί που δεν το ήξερες το «έργο»;

Oχι γιατί δεν μου είχε ξανασυμβεί και δεν σου κρύβω ότι και τρόμαξα και πανικοβλήθηκα... Μου ήταν άγνωστο όλο αυτό -δεν ήταν κομμάτι της ζωής μου και δεν έγινε και ποτέ... Δεν μπήκα στο «τριπάκι» αυτό.

Σας είχαν προτείνει πολλές φορές να φωτογραφηθείτε μαζί αλλά είχατε αρνηθεί, σωστά;

Ναι, ήταν κοινή μας απόφαση να μην το κάνουμε αυτό.

Σας κυνήγησαν πολύ να μιλήσετε και για τον χωρισμό σας, όπως και για να φωτογραφηθείτε μαζί.

Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι και οι δύο -τι να πούμε; Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω γι’ αυτό. Απλώς τέλειωσε!

Μου έλεγες πριν πως τέλειωσε η σχέση σου γιατί έπαψες να «είσαι εκεί» γι’ αυτήν. Παίρνεις την ευθύνη, λοιπόν;

Εγώ έχω την ευθύνη, αυτή είναι η αλήθεια. Μόνο αυτή!

Γράφηκε ότι υπήρξε τρίτο πρόσωπο, ο Πέτρος Λαγούτης. Ισχύει;

Οχι. Δεν υπήρξε τρίτο πρόσωπο, δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Δεν υπήρχε τότε, αλλά λένε ότι υπάρχει τώρα στη ζωή της.

Δεν είμαι σε θέση να πω απολύτως τίποτα εγώ γι’ αυτό το ζήτημα.

Να περάσουμε από την ιδιωτική ζωή σου στις «Ιδιωτικές ζωές», που παρουσιάζονται στο θέατρο «Aλμα»...

Καιρός ήταν (γέλια). Πρόκειται για ένα αριστουργηματικό έργο του Νόελ Κάουαρντ που θίγει με κωμικό τρόπο τον παραλογισμό του έρωτα, το οποίο διασκεύασαν εξαιρετικά ο Πέτρος Φιλιππίδης με τον Χρήστο Σιμαρδάνη, με τον πρώτο να έχει κάνει μια θαυμάσια σκηνοθετική δουλειά... Τους πρωταγωνιστούν ρόλους κρατάμε η Θάλεια Ματίκα, ο Τάσος Ιορδανίδης, η Νικολέττα Κοτσαηλίδου και εγώ...

Ενα πολύ δυνατό κουαρτέτο, έχω να προσθέσω εγώ, που είδα την παράσταση και πέρασα τέλεια.

Φτιάξαμε όντως μια γερή ομάδα και χαιρόμαστε που μας αγκαλιάζει θερμότατα ο κόσμος ήδη από την πρεμιέρα μας...

Η υπόθεση του έργου έχει να κάνει με ερωτικό γαϊτανάκι μεταξύ των πρωταγωνιστών. Τελικά η Τέχνη ακολουθεί τη ζωή. Οντως! Ο Ελιοτ και η Αμάντα χωρίζουν και παντρεύονται αντίστοιχα τη Σίμπιλ και τον Βίκτορ και φεύγουν για μήνα του μέλιτος -διαλέγουν όμως το ίδιο ξενοδοχείο και αυτό θα αναθερμάνει τη σχέση τους μέσα από μια σειρά εξαιρετικά κωμικοτραγικών και επικίνδυνων επεισοδίων, τα οποία θα ξεδιπλώσουν επί σκηνής ένα ξέφρενο ερωτικό γαϊτανάκι... Το μήνυμα του έργου είναι ότι ο καθένας μπορεί να κάνει ο,τι θέλει στην προσωπική του ζωή και είναι μια θέση η οποία μπορώ να πω ότι με εκφράζει πολύ!

Κάνεις θέατρο, όχι όμως και τηλεόραση. Από θέση, Ορέστη;

Μου έγιναν προτάσεις και για τη νέα καθημερινή σειρά του Ant1 και για talent shows όπως το «Just the 2 of us», το «Dancing with the stars» και το«Dancing on ice», αλλά δεν με κέντρισε κάτι από όλα αυτά. Από το να κάνω καθημερινό, που δεν γίνεται με την προσοχή που πρέπει, ή να συμμετάσχω σε ένα λεγόμενο talent show, που δεν το θεωρώ μέρος της δουλειάς μου, προτιμώ να σερβίρω ποτά σε ένα μπαρ και το’ χω κάνει πολλές φορές. Δεν θα μου κοστίσει καλλιτεχνικά το να δουλέψω σε μπαρ, αλλά μπορεί να με βλάψει η συμμετοχή μου σε ένα show. Είμαι ολιγαρκής, δεν με ενδιαφέρει να πιάσω χοντρά λεφτά, που λένε. Αν ήθελα θα δεχόμουν να παρουσιάσω τηλεπαιχνίδι, θα έκανα σαπουνόπερα, θα διαφήμιζα τράπεζες!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗΣ