Γκασούκα: πώς έσωσε τον Αθερίδη από το αλκοόλ;

05.12.2011
Η σύζυγος του Θοδωρή Αθερίδη, Ελένη Γκασούκα γνωστή χοργράφος και θεατρική συγγραφέας, άνοιξε την καρδούλα της και μίλησε στο "Πρώτο θέμα"

Η σύζυγος του Θοδωρή Αθερίδη, Ελένη Γκασούκα γνωστή χοργράφος και θεατρική συγγραφέας, άνοιξε την καρδούλα της και μίλησε στο "Πρώτο θέμα" αν και δεν το συνηθίζει όπως εξηγεί: "Δεν είμαι ούτε ιδιόρρυθμη, ούτε κλειστή, ούτε απρόσιτη. Θεωρώ ότι δικαιούμαι να μιλάω μόνο όταν έχω κάτι να πω. Δεν έχω σχέση με τη δημοσιότητα. Δεν ξέρω τι είναι", όπως δήλωσε χαρακτηριστικά και μίλησε για τον διάσημο αντρούλη της αλλά και για το πρόβλημα του αλκοολισμού που αντιμετώπισε.

"Περισσότερο από κάθε μορφής κρίση με ενδιαφέρει το πώς κάθε άνθρωπος μπορεί να σταθεί όρθιος απέναντι στις εσωτερικές του κρίσεις. Έχω βιώσει πάρα πολλές φορές κρίσεις από τις οποίες κινδύνεψα να χαθώ κι αυτό που με έσωσε ήταν η αισιοδοξία μου. Δεν αντέχω τη μιζέρια, το παράπονο, τον βάλτο. Θέλω να βγαίνω από τα απόνερα και να προχωράω μπροστά", δήλωσε και μας γέμισε όλους με αισιοδοξία αυτές τις δύσκολες ώρες και μέρες που περνάμε.

Όσο για το θέμα που είχε ο άντρας της Θοδωρής Αθερίδης με το αλκοόλ δήλωσε: "Δεν στάθηκα από καλοσύνη στο πρόβλημα του Θοδωρή. Όταν αγαπάς έναν άνθρωπο δεν οφείλεις, αλλά θέλεις να τον βοηθήσεις. Ο άνθρωπος κρίνεται πάνω στην κρίση. Το τι ιδεολογία και θεωρία κουβαλάει ο καθένας λίγο με ενδιαφέρει. Εμένα με ενδιαφέρουν οι πράξεις. Τι μπορείς να δώσεις και πόσα μπορείς να αντέξεις μέσα σ’ αυτό το δόσιμο", είπε η Ελένη που στάθηκε βράχος δίπλα στον άνθρωπο της όχι από λύπη όπως τόνισε: "Ερωτεύεσαι και αγαπάς κάποιον για τις αδυναμίες του.

Όλοι κάνουμε τους άνετους, τους δυνατούς και τους καμπόσους. Όμως μόνο όταν διακρίνεις την ευαισθησία ή το έλλειμμα που ο άλλος κρατά καλά κρυμμένα, έρχεται η στιγμή που γεννιέται ο έρωτας. Η λύπη που εκπέμπει ο κάθε άνθρωπος είναι αυτό που τον κάνει ανθρώπινο και κατ’ επέκταση άξιο να αγαπηθεί. Τον άνθρωπο τον φωτίζουν οι αδυναμίες του. Η τελειότητα είναι θολή και απρόσωπη…", δηλώνει η ίδια και το χαμόγελο ξεπροβάλει πάλι στα χείλη μου! Και ναι υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι, όπως η σύζυγος του Αθερίδη που σίγουρα αναγνωρίζει πόσο τυχερός είναι που την έχει δίπλα του…

Ελένη Αναστασάκη