Ολίβια Νιούτον Τζον: τα μεγάλα μυστικά της ζωής της

15.05.2012
Η αυστραλέζα ηθοποιός που άφησε εποχή με την ταινία Grease όπου πρωταγωνίστησε δίπλα στον Τζον Τραβόλτα (John Travolta) αποκαλύπτει πώς παραμένει νέα και λαμπερή στα 63 της χρόνια.


Σε μια εξομολόγηση εκ βαθέων, η Ολίβια Νιούτον Τζον (Olivia Newton-John) ομολογεί πως το βασικό "όπλο" της απέναντι σε όλων των ειδών τα προβλήματα είναι το χαμόγελο. Έτσι καταφέρνει να μένει νέα στην καρδιά. Και μιλά πάντα σε πρώτο πρόσωπο.

Έχει κάνει ποτέ δίαιτα; "Το βάρος μου είναι το ίδιο από τότε που ήμουν 20 χρονών και δεν ξεφεύγει παρά 1-2 κιλά καμιά φορά. Όμως, αν φάω πολύ μια μέρα, φροντίζω να… μαζευτώ την επόμενη και όλα έρχονται στα ίσια τους".

Ποια είναι η μεγαλύτερη αδυναμία της; "Η μαύρη σοκολάτα, αλλά με δεδομένο ότι κάνει μέχρι και καλό στον οργανισμό, δεν νιώθω και μεγάλες τύψεις όταν την τρώω".

Ποια είναι η χειρότερη αρρώστια που πέρασε;καρκίνος του μαστού. Διαγνώστηκα το 1992 στα 43 μου χρόνια. Ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά γιατί έκανα τακτικές εξετάσεις και ένιωσα αμέσως το εξόγκωμα. Έκανα χειρουργείο, χημειοθεραπείες και… κάθισα στ' αβγά μου για έναν χρόνο περίπου. Ευτυχώς είμαι 'καθαρή' εδώ και μια εικοσαετία τώρα".

Θα έκανε ποτέ πλαστική επέμβαση; "Ακόμη δεν έχω υποκύψει παρότι αντιλαμβάνομαι την αγωνία κάποιων για την εικόνα τους. Φροντίζω να τρέφομαι σωστά, να είμαι θετική και χαρούμενη γιατί αυτός είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να μένεις νέος. Το χαμόγελο είναι το καλύτερο λίφτινγκ".

Έχει δοκιμάσει εναλλακτική ιατρική; "Ναι και είμαι φανατική. Έχω δοκιμάσει βελονισμό και ομοιοπαθητική μετά τον καρκίνο και έχω κάνει λίγο διαλογισμό. Είμαι βέβαιη ότι όλα αυτά βοήθησαν πολύ στην ανάρρωσή μου".

Γυμνάζεται; "Είμαι σε πολύ καλή φόρμα για την ηλικία μου. Πιστεύω πολύ στην άθληση σε ανοιχτό χώρο κάθε μέρα. Είτε είναι τρέξιμο ή ένα απλό περπάτημα".

Χάπια παίρνει; "Παίρνω πράσινα φύκια που μου δίνουν άφθονο Ωμέγα-3 και βελτιώνουν το ανοσοποιητικό μου και επίσης κάμου-κάμου σε υγρή μορφή. Πρόκειται για ένα φρούτο του Αμαζονείου που είναι γεμάτο βιταμίνες και το κατασκευάζει σε αυτή τη μορφή του η εταιρεία του άντρα μου. Το βράδυ Fibrezone για να καθαρίζω το πεπτικό μου σύστημα".

Έχει γνωρίσει κατάθλιψη; "Ναι, τα χρόνια μετά την αρρώστια μου. Είναι πολύ σύνηθες σε περιπτώσεις σαν τη δική μου γιατί όλο το σύστημα παθαίνει σοκ. Ευτυχώς όμως, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν".

Η σχέση της με τον ύπνο; "Δεν ξαπλώνω ποτέ πριν από τα μεσάνυχτα και δεν κοιμάμαι περισσότερο από 6-7 ώρες τη μέρα. Αγαπώ πολύ τη ζωή για να την ξοδεύω στο κρεβάτι".

Τελικά θα ήθελε να ζήσει για πάντα; "Μόνο αν όσοι αγαπώ ζήσουν για πάντα επίσης", ολοκληρώνει η Ολίβια Νιούτον Τζον πάντα με χαμόγελο.

Στο πρώτο βίντεο που ακολουθεί θυμηθείτε την τελευταία χαρακτηριστική σκηνή του "Grease" με το τραγούδι "The one that I want" και στο δευτερο την επιτυχία της Νιούτον Τζον "Let' s get physical".