Πρέστον: Τι οδήγησε τον αυτιστικό γιο μου στον θάνατο

21.11.2012
Τρία χρόνια μετά τον τραγικό χαμό του Τζετ Τραβόλτα (Jett Travolta) η μητέρα του μιλά αποκαλύπτει τους λόγους που η ίδια και ο σύζυγός της πιστεύουν ότι επιδείνωσαν την κατάστασή του.


"Ο σύζυγός μου και εγώ πιστεύουμε ότι τα χημικά στο φαγητό μας συνέβαλαν στη δημουργία και την εξέλιξη στον αυτισμό του Τζετ", υποστηρίζει η Κέλι Πρέστον (Kelly Preston) στην εκπομπή "The Doctors" που θα μεταδοθεί σήμερα, Τετάρτη 21/11/2012.

Ο γιος της 50χρονης ηθοποιού και του Τζον Τραβόλτα (John Travolta) πέθανε το 2009 στις Μπαχάμες όταν έπαθε κρίση επιληψίας -κάτι ιδιαίτερα συνηθισμένο σε παιδιά με αυτισμό- και έπεσε στο μπάνιο όπου και χτύπησε μοιραία το κεφάλι του.

"Ο Τζετ ήταν αυτιστικός. Πάθαινε κρίσεις και όταν ήταν πολύ μικρός είχε διαγνωστεί με το σύνδρομο Καβασάκι. Και εγώ και ο σύζυγός μου πιστεύουμε ότι υπήρξαν κάποιοι παράγοντες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον αυτισμό του γιου μας και μερικοί από αυτούς έχουν να κάνουν με τα χημικά που βρίσκονται στο περιβάλλον και στο φαγητό μας", εξηγεί η Πρέστον.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι δεν υπάρχει μια και μοναδική αιτία για τον αυτισμό, ωστόσο η Κέλι Πρέστον θεωρεί ότι η γρήγορη και δύσκολη γέννα της, καθώς και η χρήση αντιβιοτικών όσο τον θήλαζε έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα εξέλιξη.

Η Κέλι Πρέστον και ο Τζον Τραβόλτα έχουν ακόμη δύο παιδιά, τη 12χρονη Έλα (Ela) και τον 2 ετών Μπέντζαμιν (Benjamin).

Πάντως, έχει σημασία να θυμίσουμε ότι ο 58χρονος ηθοποιός, γνωστός και θερμός οπαδός της Σαϊεντολογίας παραδέχτηκε ότι ο γιος του είναι αυτιστικός παρόλο που η θρησκεία του δεν αναγνωρίζει ούτε τον αυτισμό ούτε καμία άλλη ψυχιατρική διαταραχή.

Ζ. Κ.