Ο Χαβιέ Μπαρδέμ μιλά ελληνικά: Άκουσέ τον!

20.12.2012
Γνωστός για τις κοινωνικές του ευαισθησίες ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός συμμετέχει σε φιλανθρωπική καμπάνια και μιλά στη γλώσσα μας.

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ (Havier Bardem) είναι ένας από τους διάσημους που παίρνουν μέρος στην εκστρατεία των "Γιατρών χωρίς σύνορα" και της Apivita, και μόλις σήμερα κυκλοφόρησε το σποτάκι στο οποίο πρωταγωνιστεί.

Στο διαφημιστικό, που μπορείτε να δείτε στο τέλος της είδησης, ο Χαβιέ Μπαρδέμ καλεί τους Έλληνες να δώσουν ένα μήνυμα αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο ακολουθώντας την ανάλογη "επανάσταση" που έγινε στην Ισπανία, ενώ στο τέλος μιλά σε άπταιστα ελληνικά προωθώντας τις "Παστίλιες για τον πόνο του άλλου".

Πρόκειται για μια καμπάνια ευαισθητοποίησης σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αποκλεισμένοι από την πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη συνάνθρωποι μας.

Οι εν λόγω παστίλιες είναι στην ουσία καραμέλες από μέλι και θυμάρι που θα βρει κανείς στα φαρμακεία όλης της χώρας μέσα στο χαρακτηριστικό μικρό κόκκινο κουτί που βλέπετε στις φωτογραφίες που συνοδεύουν την είδηση.

Αγοράζοντας ένα κουτί, ο καθένας προσφέρει ανακούφιση στον πόνο κάποιου άλλου, γεγονός που αποτελεί και την ουσία της όλης εκστρατείας.

Σημειώνεται ότι η Apivita υποστηρίζει εθελοντικά την κίνηση αυτή ενώ τα έσοδα των πωλήσεων θα διατίθενται απευθείας στα προγράμματα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο Μπαρδέμ δέχτηκε την πρόσκληση που του έγινε χωρίς δεύτερη σκέψη ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες των υπευθύνων "ήταν άψογος μαθητής" λέγοντας τις ελληνικές φράσεις με τη μία και χωρίς λάθη.

Ζ. Κ.