Κορινθίου: «Χτυπιόμουν & φώναζα αφήστε με να βγω έξω»

06.08.2013
Μπορεί η μητρότητα να είναι ο,τι καλύτερο για την ζωή μιας γυναίκας αφού ολοκληρώνεται σαν άνθρωπος δεν σημαίνει όμως ότι δεν είναι και μια δύσκολη φάση ταυτόχρονα.

Η Μαρία Κορινθίου βίωσε πολύ έντονα αυτή την περίοδο και εξηγεί εκείνη την περίοδο.

«Πριν γεννήσω είχα πολύ άγχος αλλά δεν το εξέφραζα και αφότου γέννησα είχα πάρα πολλά νεύρα. Ήταν σαν να με έπιασε κατευθείαν η επιλόχειος κατάθλιψη.»

Άραγε ήταν έτοιμη να γίνει μανούλα: «Όχι, δεν ήμουν γι' αυτό και ήθελα να το σκεφτώ. Ήταν πολύ απρόσμενο. Αντιθέτως, ο Γιάννης ενθουσιάστηκε πάρα πολύ ενώ εγώ ήμουν σε κατάσταση υστερίας. Έκλαιγα από το πρωί μέχρι το βράδυ, έλεγα στον Γιάννη "Δεν υπάρχει περίπτωση". Ήμουν σε κακή κατάσταση για δύο εβδομάδες μέχρι που αποφάσισα τι θα έκανα με την εγκυμοσύνη μου.» εξηγεί αφού όλο αυτό την βρήκε κάπως…απροετοίμαστη!

Η επιλόχειος κατάθλιψη που έζησε λίγο έλειψε να την οδηγήσει στα φάρμακα ή στον ψυχολόγο: «Γενικά υπήρξαν δύο τρεις τραγικές στιγμές. Είχα πολλά έντονα ξεσπάσματα, σχεδόν καθημερινά. Ένα πάρα πολύ έντονο που θυμάμαι ήταν ότι ήμουν στον καναπέ μαζί με τη μητέρα μου και τον Γιάννη, οι οποίοι προσπαθούσαν να μου εξηγήσουν ότι πρέπει να ηρεμήσω και ότι περνάω επιλόχειο κατάθλιψη. Ήθελαν να το συνειδητοποιήσω. Χτυπιόμουν στον καναπέ, έπαθα υστερία, έκλαιγα και τους φώναζα "αφήστε με να βγω έξω". Ήταν ένα πάρα πολύ έντονο και μεγάλο ξέσπασμα.» Και πώς το ξεπέρασε: «Σιγά σιγά άρχισα να συνειδητοποιώ διάφορα πράγματα. Η οικογένειά μου με βοήθησε με το να μου λέει ότι είναι δίπλα μου και ότι θα με βοηθούσε. Μου άνοιξαν τα μάτια. Παρ' όλα αυτά, μία μικρή σπιθούλα υπάρχει ακόμα και σιγοβράζει μέσα μου. Μου έχουν πει ότι γενικά δεν φεύγει τελείως. θα υπάρξουν στιγμές στη ζωή μου που θα είναι σαν να ξαναέρχεται. Στην καθημερινότητά μου δεν μου έχει φύγει τελείως. Από τότε που γέννησα και έχασα και τη γιαγιά μου, έχω αναπτύξει μία φοβία. Λένε ότι την έχουν όλες οι μάνες. Κόπηκε μαχαίρι ο αυθορμητισμός και η ανεμελιά μου λόγω του μητρικού φίλτρου. Πλέον έχω όχι μόνο φοβίες που δεν είχα, αλλά και σκέψεις που δεν τις συλλογιζόμουν. Έχω για παράδειγμα μεγάλο φόβο με την απώλεια και καθημερινά τρέμω μην χάσω έναν δικό μου άνθρωπο. Εκεί που μπορεί να είμαι καλά, ξαφνικά μπορεί να σκοτεινιάσω γιατί έκανα μία άσχημη σκέψη.», λέει η Κορινθίου στο mothersblog.gr.! Τα δύσκολα όμως πέρασαν και τώρα είναι η πιο ευτυχισμένη μαμά του κόσμου!

Ε.Α.