Σοκ με Ψινάκη: Ένα βήμα πριν την τύφλωση!

09.10.2014
Μόλις την περασμένη Δευτέρα (6/10) ο Ηλιας Ψινάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τον Μαραθώνιο της Αθήνας, αποκάλυψε το λόγο που δεν αποχωρίζεται ακόμη και σε κλειστούς χώρους τα μαύρα γυαλιά ηλίου.

«Να σας εξηγήσω πρώτα γιατί φοράω τα γυαλιά μου. Δεν είναι από αγένεια, είχα έναν τραυματισμό πριν από λίγες ημέρες και το θέαμα είναι αποτρόπαιο. Σας προφυλάσσω εικαστικά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σήμερα (Πέμπτη 9/10) η εφημερίδα Espresso αποκαλύπτει το σοβαρό ατύχημα που είχε ο δήμαρχος Μαραθώνα και παραλίγο να χάσει το φως του! Ναι, μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, όμως ο Ψινάκης βρέθηκε λίγο πριν την τύφλωση, ενώ στο τσακ γλίτωσε από λεπτή χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης κερατοειδούς χιτώνα!!!

Σύμφωνα με άτομο από το στενό του περιβάλλον, ο Ψινάκης λίγο πριν αναλάβει κι επίσημα τα καθήκοντα του ως δήμαρχος στο Μαραθώνα, θέλησε να δει από κοντά μέρος του συστήματος ύδρευσης της περιοχής, οι αγωγοί του οποίου είναι κατασκευασμένοι από αμίαντο. Μάλιστα, ο ίδιος είχε εκφράσει την έντονη ανησυχία πως το συγκεκριμένο υλικό εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των κατοίκων, καθώς πρόκειται για ένα απαρχαιωμένο δίκτυο που κατασκευάστηκε το 1920!.

Ωστόσο, με τη συνοδεία επιστημονικού κλιμακίου βρέθηκε σε ένα σημείο του συστήματος προκειμένου να ληφθεί δείγμα, το οποίο θα υποβαλλόταν σε εργαστηριακή εξέταση. Και όπως μαρτυρούν άνθρωποι που ήταν εκεί, ο Ψινάκης ανέλαβε να ξύσει τη σκουριά από έναν σωλήνα, όμως πετάχτηκαν ρινίσματα αμιάντου και μπήκαν στα μάτια του.

Ο ίδιος δεν έδωσε σημασία, αφού δεν είχε καταλάβει καν ότι είχαν μπει στα μάτια του τα ρινίσματα. Μετά από δύο ώρες όμως, παρουσιάστηκε πρήξιμο και ο οφθαλμίατρος που τον εξέτασε, τον ενημέρωσε ότι αυτό που του συνέβη ήταν τόσο σοβαρό που θα μπορούσε ακόμη και να του στοιχίσει την όρασή του! Και από καθαρή τύχη δεν χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση μεταμόσχευσης κερατοειδούς χιτώνα. Τώρα, ο Ψινάκης αφού γλίτωσε τα χειρότερα, ακολουθεί συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή και φορά τα μαύρα γυαλιά.