Γκλέτσος: 4 άτομα αποχώρησαν από το κόμμα, όταν είπε ότι έχει πάει με άντρα

03.03.2016
Τι ατάκα να πρωτοδιαλέξουμε από την πρόσφατη συνέντευξη του Απόστολου Γκλέτσου στο Down Town, όπου μετά το σάλο των δηλώσεών του για το «ψάρι που ψήνεται και από τις δύο πλευρές» ξεκαθάρισε τα πράγματα, τονίζοντας ότι επρόκειτο ουσιαστικά για μια .... πολιτική δήλωση.

Ο Γκλέτσος πιστεύει ότι ο κόσμος της Στυλίδας δεν θα επηρεαστεί γιατί γνωρίζει το έργο του, αν και αποκαλύπτει ότι η δήλωσή του ενόχλησε τόσο πολύ 4 άτομα από το κόμμα του, που υπέβαλαν την παραίτησή τους.

Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα από τη συνέντευξη:

Μετάνιωσες για τη δήλωση που έκανες;

«Να μετανιώσω; Ούτε για μια στιγμή. Ήταν μια βαθιά πολιτική δήλωση. Το είχα πρωτοπεί άλλωστε πριν από δέκα χρόνια σε μια συνέντευξή μου. Δεν νιώθω ότι έκανα κάποια τρομερή εξομολόγηση ή ότι υπήρχε κάποια συγκεκριμένη εσωτερική ανάγκη για να το αποκαλύψω. Μου 'ρθε και το είπα, απλά τα πράγματα.»

Πιστεύεις ότι η δήλωσή σου θα έχει πολιτικό κόστος;

Στη Στυλίδα ξέρουν ακριβώς ποιος είμαι και τι έχω κάνει γι' αυτό τον τόπο, δεν περίμεναν να ακούσουν αν ο Γκλέτσος πήγε με άντρα για να με κρίνουν. Βέβαια, ακριβώς λόγω αυτής της δήλωσης μου τέσσερα άτομα αποχώρησαν από το κόμμα μου, την Τελεία.

Τελικά πότε βρέθηκες ερωτικά με άντρα;

Δεν θα μπω καθόλου σε τέτοιες λεπτομέρειες, γιατί με τον τρόπο αυτό μια πολιτική δήλωση καταντά άσεμνη. Δεν θέλω να περάσω στον κόσμο άλλα μηνύματα, ούτε να μπούμε στη σφαίρα του αγοραίου. Είναι ιερή η δήλωση που έκανα κι αν αρχίσω να λέω λεπτομέρειες θα φύγει αυτή η ιερότητα και το πολιτικό μήνυμα που θέλω να περάσω θα γίνει αυτομάτως φτηνό.

Τι θα ήθελες να αναφέρεις ως επίλογο αυτής της ιστορίας;

Κάποια λόγια του Κωνσταντίνου Καβάφη: «Οι ελαφροί ας με λέγουν ελαφρό, στα σοβαρά πράγματα ήμουν πάντοτε επιμελέστατος». Αυτή είναι η δική μου απάντηση στους επικριτές.