Amal Alamuddin: Φωτογραφίζεται για πρώτη φορά για τη Vogue

12.04.2018
Amal Alamuddin: Φωτογραφίζεται για πρώτη φορά για τη Vogue
H δικηγόρος και σύζυγος του George Clooney μιλάει για το γάμο της και τη ζωή της

Η Amal Alamuddin Clooney, γνωστή δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σύζυγος του διάσημου ηθοποιού George Clooney, φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά για το εξώφυλλο της αμερικανικής Vogue.

Η φωτογράφιση έγινε στο σπίτι της Amal στη Βρετανία από την Annie Leibovitz και στη συνέντευξή της η 40χρονη δικηγόρος μιλά ανοιχτά για τα δίδυμα παιδιά της, το πώς σαγήνευσε τον George Clooney, την καριέρα της και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σε αυτήν, τη διατροφή, την σεξουαλική παρενόχληση, το κίνημα #MeToo και τη μόδα.

Σύμφωνα με όσα είπε στη συνέντευξη της, η πρώτη λέξη των διδύμων ήταν το «mama», ενώ ο George ήταν «πολύ προσεκτικός για να είναι σίγουρος ότι η συγκεκριμένη λέξη θα ήταν αυτή που θα έλεγαν πρώτη». H Amal αυτοχαρακτηρίζεται party animal, και μιλώντας για την εποχή που φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, λέει πως ήταν σημαντικό για εκείνη να διατηρεί μια ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και την προσωπική ζωή της. Όταν σπούδαζε, αυτό γινόταν «αβίαστα» επειδή λάτρευε να πηγαίνει σε αυτό το πανεπιστήμιο που ήταν «πολύ πιο διεθνές. Υπήρχαν αγόρια εκεί!».

Όπως η ίδια λέει, ο George αποφάσισε να της κάνει πρόταση γάμου αφού την είδε με μερικές καμηλοπαρδάλεις, σε ταξίδι τους για σαφάρι στην Αφρική, ενώ η Amal τρώει γλυκά όταν στρεσάρεται. Ειδικά αυτήν την περίοδο, που γράφει ένα βιβλίο μαζί με έναν συνάδελφό της, κάθε φορά που βρίσκονται και νιώθει πως πιέζεται, καταναλώνει «μεγάλες ποσότητες από ζαχαρωτά».

Είναι θερμή υποστηρίκτρια του κινήματος #MeToo. «Είμαστε σε ένα σημείο που ο "άρπαγας" άντρας αισθάνεται λιγότερο ασφαλής και μια επαγγελματίας γυναίκα αισθάνεται περισσότερο ασφαλής, κι αυτό είναι το σημείο στο οποίο πρέπει να βρισκόμαστε», λέει η ίδια, τονίζοντας πως δεν την ενοχλεί καθόλου που πλέον έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι και οι άντρες νιώθουν επίσης ανασφάλεια στο εργασιακό τους περιβάλλον.

Ο George και η Amal κράτησαν ζωντανό το ειδύλλιο μέσω mail, αφού στα πρώτα στάδια της σχέσης τους, εκείνος «της έγραφε συνεχώς σημειώματα με τη φωνή του σκύλου του, Einstein, που υποτίθεται πως ήταν παγιδευμένος σε διάφορα μέρη και χρειαζόταν νομική βοήθεια για να σωθεί».