George & Amal Clooney - Προσφέρουν 100.000 δολλάρια στα παιδιά των προσφύγων!

21.06.2018
George & Amal Clooney - Προσφέρουν 100.000 δολλάρια στα παιδιά των προσφύγων!
Η κρίση στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό έχει κινητοποιήσει και το star system!

Μέσα από τον οργανισμό που ίδρυσαν, το The Clooney Foundation for Justice, o George και η Amal Clooney προσφέρουν 100.000 δολάρια για τη φροντίδα των προσφυγόπουλων που τις τελευταίες ημέρες, κάτω από την πολιτική του Trump, χωρίζονται από τους γονείς τους στα σύνορα με το Μεξικό.

Η δωρεά τους έγινε στο Young Center for Immigrant Children's Rights στο Πανεπιστήμιο του Chicago. Μεταξύ Απριλίου και Μαίου, περισσότερα από 2000 παιδιά διαχωρίστηκαν από τους γονείς τους! "Κάποια στιγμή στο μέλλον τα παιδιά μας θα μας ρωτήσουν: είναι αλήθεια πως η χώρα μας πήρε παιδιά από τους γονείς τους και τα τοποθέτησε σε κέντρα κράτησης; Όταν απαντήσουμε ναι, θα μας ρωτήσουν τι κάναμε εμείς γι'αυτό. Τι είπαμε. Πού σταθήκαμε. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε την πολιτική της κυβέρνησης όμως μπορούμε να υπερασπιστούμε τα θύματά της" δήλωσε η δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων και νυν κυρία Clooney, Amal.

Με τη σειρά του ο οργανισμός Young Center for Immigrant Children's Rights εξέδωσε μία ευχαριστήρια δήλωση στο ζευγάρι τονίζοντας πως η τρέχουσα πολιτική καταπατά διεθνείς νόμους και βασικές αρχές ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Αξίζει να αναφερθεί πως σήμερα το πρωί ο πρόεδρος Trump δήλωσε την αλλαγή της πολιτικής του διαχωρισμού οικογενειών "Κρατάμε τις οικογένειες μαζί και αυτό θα λύσει το πρόβλημα... έχουμε πολύ δυνατά σύνορα και συνεχίζουμε τη μηδενική ανοχή, έχουμε μηδενική ανοχή στους ανθρώπους που εισέρχονται στην χώρα παράνομα. Δεν μου άρεσε το θέαμα και η αίσθηση των χωρισμένων οικογενειών. Είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει πολλά χρόνια, για πολλές κυβερνήσεις".