Γιώργος Λάνθιμος: Στον δρόμο για τα Όσκαρ μέσω... Χρυσών Σφαιρών!

07.12.2018
Γιώργος Λάνθιμος: Στον δρόμο για τα Όσκαρ μέσω... Χρυσών Σφαιρών!
Φέτος θα είναι η χρονιά του Έλληνα σκηνοθέτη χωρίς αμφιβολία!

«Γιατί ο καλύτερος νέος Έλληνας σκηνοθέτης κάνει το Λονδίνο σπίτι του;» αναρωτιόταν το 2012 άρθρο της εφημερίδας Guardian στο οποίο ο Γιώργος Λάνθιμος είχε παραχωρήσει την πρώτη του συνέντευξη μετά την (προσωρινή, όπως έλεγε τότε) μετακόμισή του σε αγγλικό έδαφος. Ιδού η απάντηση που έδωσε τότε ο σκηνοθέτης ο οποίος έξι χρόνια και τρεις ταινίες μετά,

Διάβασε επίσης: Το διαδικτυακό "ξεμπρόστιασμα" της Madonna στην Lady Gaga μέσω Social Media!

«Γύρισα τρεις ταινίες στην Ελλάδα κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, οπότε υποθέτω ότι υπηρέτησα τον χρόνο μου εκεί» εξομολογήθηκε ο 39χρονος, τότε, σκηνοθέτης στον δημοσιογράφο της βρετανικής εφημερίδας, εξηγώντας εν μέρει την απόφασή του να μετακομίσει στο Λονδίνο, παρέα με την τότε σύντροφό του, την ηθοποιό Ariane Labed, με την οποία, παρεμπιπτόντως παντρεύτηκαντο 2013. «Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι εγκαταλείπω το πλοίο. Μια μέρα θα επιστρέψω. Μπορεί να συμβεί γρήγορα» συνέχιζε τότε ο Γιώργος Λάνθιμος, όμως ακόμη και σήμερα συνεχίζει να ζει στο εξωτερικό.

Και διαπρέπει!

Η τελευταία του ταινία με τίτλο «The Favourite» συγκέντρωσε πέντε υποψηφιότητες σε 4 κατηγορίες για τις φετινές Χρυσές Σφαίρες: Καλύτερης Κωμωδίας/Μιούζικαλ, Σεναρίου, Α’ γυναικείου ρόλου (Olivia Coleman) και Β’ γυναικείου ρόλου με δύο υποψήφιες (Emma Stone & Rachel Weisz).

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις στις 6 Ιανουαρίου 2019 με παρουσιαστές τους Sandra Oh και Andy Samberg [φωτό κάτω] και όλοι την αναμένουμε με αγωνία καθώς δεν είναι άγνωστο ότι τα βραβεία αυτά θεωρούνται οι απόλυτοι προάγγελοι των Όσκαρ! Αντίστροφη μέτρηση, λοιπόν. Ένας μήνας μένει!

Μέχρι τότε ιδού το τρέιλερ της ταινίας για μία πρώτη γεύση.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειώσουμε ότι στα πρόσφατα British Independent Film Awards, η ταινία το Γιώργου Λάνθιμου "σάρωσε" κερδίζοντας 10 από τις 13 υποψηφιόητες με τις οποίες είχε " κατέβει"!

Τα βραβεία που κέρδισε ήταν τα εξής: Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Σεναρίου για το δίδυμο των Ντέμπορα Ντέιβις και Τόνι ΜακΝαμάρα, Α' Γυναικείου Ρόλου για την Ολίβια Κόλμαν και του Β' Γυναικείου Ρόλου για τη Ρέιτσελ Βάις, καθώς και τα βραβεία Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Κομμώσεων και Μακιγιάζ, Κάστινγκ, Κοστουμιών και Φωτογραφίας στην κατηγορία των τεχνικών βραβείων.

Καλή συνέχεια!!!!