Πρωταγωνιστής του «Roma» δεν μπορεί να παρευρεθεί στα Όσκαρ: Ιδού γιατί

01.02.2019
Πρωταγωνιστής του «Roma» δεν μπορεί να παρευρεθεί στα Όσκαρ: Ιδού γιατί
Η ταινία έχει προταθεί για 10 βραβεία συνολικά -όσα και "Η Ευνοούμενη" του Γιώργου Λάνθιμου.

Και ενώ όλοι ετοιμάζονται για τη μεγάλη βραδιά του κινηματογράφου, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου 2019 (Κυριακή προς Δευτέρα, όπως πάντα, ώρα Ελλάδας) οι συντελεστές της πολύβραβευμένης -ήδη- ταινίας του Alfonso Cuarón αντιμετωπίζουν ένα μεγάλο πρόβλημα καθώς οι ΗΠΑ δεν δίνουν βίζα σε έναν από τους πρωταγωνιστές του.

Διάβασε επίσης: Oscars 2019 - Όλες οι υποψηφιότητες: 10 συνολικά για την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Πρόκειται για τον Jorge Antonio Guerrero [φωτό κάτω], τον Μεξικανό ηθοποιό που έπαιξε τον Fermín στην ταινία και αυτή τη στιγμή είναι το Netflix που αγωνίζεται να λήξει το όλο ζήτημα.

Ο Guerrero έχει υποβάλει αίτηση για να βγάλει αμερικανική βίζα τρεις φορές και έχει απορριφθεί και τις τρεις. Αρχικά η αίτησή του απορρίφθηκε για τουριστική βίζα και τις επόμενες δύο φορές απορρίφθηκε και πάλι, παρά την υποστήριξη του Netflix και της ομάδας που γύρισε το «Roma».

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, ο Guerrero είπε στο περιοδικό Quien ότι δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει την τελετή των Χρυσών Σφαιρών, ούτε τα γκαλά των προβολών. Είπε, επίσης, ότι είχε γραπτή πρόσκληση από τους παραγωγούς, αλλά αυτό δεν βοήθησε.

«Τους πήγα στην πρεσβεία μια επιστολή που δεν ήθελαν να διαβάσουν», είπε στο περιοδικό. «Στη δεύτερη προσπάθειά μου, με ρώτησαν αν θα πήγαινα για δουλειά και απάντησα όχι, ότι θα πήγαινα ως επισκέπτης. Και αυτή η τελευταία προσπάθεια θα μείνει αξέχαστη, γιατί φάνηκε ότι υπήρχε θυμός από την πλευρά της γυναίκας που μου έκανε τη συνέντευξη για τη βίζα».

Διάβασε επίσης: Χρυσές Σφαίρες 2019: Τα απίθανα πορτρέτα των νικητών [photos]

Από την πλευρά του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι δεν μπορεί να απαντήσει σχετικά με το θέμα λόγω του shutdown της αμερικανικής κυβέρνησης.

Το «Roma» προτάθηκε για 10 βραβεία Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένων των Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Πρώτου Γυναικείου Ρόλου για τη Yalitza Aparicio.

Ο Guerrero εμφανίστηκε επίσης στη σειρά του τηλεοπτικού δικτύου Telemundo «Luis Miguel» και έχει ρόλο στην επόμενη σεζόν της Χιλιανής τηλεοπτικής σειράς «Besieged».