Δημήτρης Λιγνάδης σε Μενδώνη: Αν είμαι επικίνδυνος θα το αποφασίσει η ιστορία και οι θεσμοί

20.02.2021
Δημήτρης Λιγνάδης σε Μενδώνη: Αν είμαι επικίνδυνος θα το αποφασίσει η ιστορία και οι θεσμοί
Την απάντησή του στην Υπουργό Πολιτισμού που τον "άδειασε" δημόσια θέλησε να δώσει ο τέως Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

Αντίθετα με τους συναδέλφους τους που ύστερα από τις καταγγελίες που δέχτηκαν επέλεξαν να εξαφανιστούν (στην κυριολεξία) ο Δημήρης Λιγνάδης αποφάσισε να μιλήσει δημόσια και να απαντήσει στα όσα είπε για εκείνον η Λίνα Μενδώνη, η οποία, μεταξύ άλλων, τον χαρακτήρισε πολύ επικίνδυνο.

Ιδού τα όσα είπε σχετικά, μιλώντας στο Mega, ο τέως Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

«Πριν από λίγο πληροφορήθηκα μια δήλωση που έκανε η κυρία Μενδώνη και πρώην προϊσταμένη μου για το άτομό μου… Δύο πράγματα θα ήθελα να επισημάνω. Πρώτα από όλα οφείλω να πω ότι θεωρώ την κυρία Μενδώνη μία επαρκέστατη – στη δουλειά της – υπουργό, με την οποία είχαμε μία πάρα πολύ καλή συνεργασία. Αυτό είναι η προσωπική μου άποψη. Από εκεί και πέρα για το δεύτερο που θα ήθελα να σας πω, είναι το εάν είμαι επικίνδυνος άνθρωπος, είτε στη ζωή μου, είτε πολλώ δε μάλλον στη δουλειά μου, νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να περιμένουμε να το αποφασίσει η ιστορία και άλλοι θεσμοί. Να μην προεξοφλούμε και να μην προδικάζουμε. Και σίγουρα όχι στο λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί εδώ και ημέρες».

Στο ίδιο μήκος κύμματος και τα όσα είπε ο Δημήτρης Λιγνάδης και σε παρέμβασή του στο Open, όπου τόνισε πως το αν είναι επικίνδυνος ή όχι άνθρωπος, είτε στη δουλειά του είτε στη ζωή του, αυτό θα το αποφασίσουν άλλα θεσμικά όργανα. «Αυτό λέει το κράτος δικαίου. Αυτό αποφασίζεται, δεν προαποφασίζεται», εξήγησε.

Στην ερώτηση για το αν έχει εγκληθεί από τον εισαγγελέα. ο Δημήτρης Λιγνάδης απαντά: «Τι εννοείτε; Aν έχω εγκληθεί από το λαϊκό αίσθημα; Έχω μια ολόκληρη χώρα εναντίον μου. Δεν έχω τίποτα τέτοιο (εννοώντας ότι δεν έχει εγκληθεί από τον εισαγγελέα). Αν εγκληθώ για κάτι, η επικινδυνότητα κάποιου ανθρώπου δεν κρίνεται από λαϊκά δικαστήρια, δεν κρίνεται από τα ΜΜΕ και τα κοινωνικά δίκτυα. Κρίνεται θεσμικά».

Σίγουρα αναμένεται συνέχεια.