House of Gucci: Lady Gaga - Adam Driver πρωταγωνιστούν στην ταινία για την πολύκροτη δολοφονία του Mauricio Gucci

27.03.2021
House of Gucci: Lady Gaga - Adam Driver πρωταγωνιστούν στην ταινία για την πολύκροτη δολοφονία του Mauricio Gucci
Η Gaga υποδύεται την Patrizia Reggiani, η οποία σχεδίασε τη δολοφονία του συζύγου της και κληρονόμου του οίκου Gucci.

Η Lady Gaga προκάλεσε τις πρώτες συζητήσεις για την επερχόμενη βιογραφική ταινία «House of Gucci», δημοσιεύοντας μια φωτογραφία στο λογαρισμό της στο Instagram μαζί με τον ηθοποιό Adam Driver από τα γυρίσματα της ταινίας, στις χιονισμένες Άλπεις.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, θα υποδυθεί την κοσμική Ιταλίδα και πρώην επικεφαλής σύμβουλο της Gucci, Patrizia Reggiani, η οποία καταδικάστηκε σε 29 χρόνια φυλάκισης για τη συνωμοσία της δολοφονίας το 1995 του πρώην συζύγου της και κληρονόμου της αυτοκρατορίας μόδας Gucci, Mauricio Gucci.

Η ταινία του Ridley Scott είναι προσαρμοσμένη στο ευρέως αναγνωρισμένο non-fiction βιβλίο της Sara G. Forden: «The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour και Greed», το οποίο εκδόθηκε το 2001 και εξετάζει την άνοδο, την κατάρρευση και την ανάσταση της δυναστείας του οίκου Gucci, μέχρι τη δολοφονία του Maurizio Gucci. H ταινία ανατρέχει στα παρασκήνια της δίκης για να διερευνήσει τα κίνητρα της Reggiani για τη δολοφονία - εκτέλεση και για το αν η ίδια ήταν στην πραγματικότητα ένοχη.

Η δίκη αποτέλεσε στην εποχή της μια σαπουνόπερα της αληθινής ζωής, ιντριγκάροντας την Ιταλία με σκανδαλώδεις ιστορίες απιστίας, αμύθητου πλούτου, εκδίκησης και σχεδιαστών υποδημάτων. Η Reggiani κατηγορήθηκε από τον αναμφισβήτητα μισογυνικό Τύπο της χώρας, που την χαρακτήρισε ως «Vedova Nera» (Μαύρη Χήρα), περιγράφοντας την ως μια πικρόχολη, άπληστη, περιφρονημένη γυναίκα που ενήργησε εκδικητικά και με κακεντρέχεια.

Δεν είναι ακόμη γνωστό πόσο μεγάλο μέρος από το βιβλίο της Forden θα περιλαμβάνεται στην ταινία, αλλά από τις πρόσφατες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στα γυρίσματα φαίνεται ότι θα επικεντρωθεί στη σχέση του ζευγαριού πριν από τη δολοφονία του Gucci.