Ο Τζάκσον θέλει τα πράγματα του πίσω!

05.03.2009
Ο Μάϊλ Τζάκσον (Michael Jackson) μήνυσε τον οίκο δημοπρασίας που σχεδίαζε να "βγάλει στο σφυρί" προσωπικά του αντικείμενα ισχυριζόμενος ότι δεν πήραν την άδεια του.

Ο Μάϊλ Τζάκσον (Michael Jackson) μήνυσε τον οίκο δημοπρασίας που σχεδίαζε να "βγάλει στο σφυρί" προσωπικά του αντικείμενα ισχυριζόμενος ότι δεν πήραν την άδεια του για να τα πουλήσουν.

Η εταιρεία παραγωγής του 50χρονου πλέον, "βασιλιά της ποπ" κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του οίκου δημοπρασιών Julien's, στο Ανώτατο δικαστήριο του Λος Αντζελες με την οποία κατηγορούν τον υπεύθυνο του οίκου, Ντάρεν Τζούλιεν (Darren Julien) ότι παρότι υποσχέθηκε να στείλει στον Τζάκσον έναν κατάλογο των αντικειμένων, ο τραγουδιστής δεν είχε δώσει την άδεια να δημοπρατηθούν.

Οι μηνυτές υποστηρίζουν ότι τα αντικείμενα είναι "μοναδικά και αναντικατάστατα" και η οποιαδήποτε απόπειρα να πουληθούν είναι παράνομη. Ο ιδιοκτήτης του οίκου δήλωσε ότι του προκάλεσε έκπληξη η αντίδραση του τραγουδιστή, τονίζοντας ότι ο Τζάκσον ήταν ενήμερος από την πρώτη στιγμή για την δημοπρασία και είχε εγκρίνει τα πάντα!

Το Δεκέμβριο ο οίκος ανακοίνωσε ότι τον Απρίλιο θα βγάλει στο σφυρί 2.000 προσωπικά αντικείμενα, μεταξύ αυτών: Το βραβείο που κέρδισε για το άλμπουμ "Thriller", μια βελούδινη κάπα που του έκαναν δώρο τα παιδιά του, την Ημέρα του Πατέρα το 1998, ένα ζευγάρι κεντημένες κάλτσες με σβαρόφσκι, που φορούσε σε σώου το 1981 και μια μπάλα του μπάσκετ με την υπογραφή του Μάικλ Τζόρνταν (Michael Jordan).

Επίσης στη συλλογή υπάρχουν μια μοτοσικλέτα Harley, μια λιμουζίνα Rolls Royce, πλατινένιοι και χρυσοί δίσκοι όπως και ένα έργο τέχνης που έχει φιλοτεχνήσει ο ίδιος ο Τζάκσον.

"Όταν πήραμε τα πράγματα, ήξερε ότι θέλαμε για να τα πουλήσουμε. Δεν είχαμε κανένα άλλο λόγο να τα κρατήσουμε", δήλωσε ο Τζούλιαν: "Μέχρι πριν από δύο μέρες τακτοποιούσαμε τις τελευταίες λεπτομέρειες και ετοιμάζαμε τον τελικό κατάλογο που θα του στέλναμε για την οριστική έγκριση".

Ο Τζούλιεν, που βρίσκεται στην Ιρλανδία για επαγγελματικούς λόγους, εξέφρασε την πρόθεση να λύσει την παρεξήγηση εκτός δικαστηρίου, επικοινωνώντας προσωπικά με τον Τζάκσον.