Με φυλάκιση κινδυνεύει ο Κίφερ Σάδερλαντ

07.05.2009
Ο πρωταγωνιστής του τηλεοπτικού θρίλερ "24", Κίφερ Σάδερλαντ (Kiefer Sutherland), που μπλέχτηκε σε καυγά και τραυμάτησε τον σχεδιαστή Τζακ Μακ Κάλουγκ (Jack McCullough), παραδόθηκε χτες στην αστυνομία και κινδυνεύει να επιστρέψει στη φυλακή.

Ο πρωταγωνιστής του τηλεοπτικού θρίλερ "24", Κίφερ Σάδερλαντ (Kiefer Sutherland), που μπλέχτηκε σε καυγά και τραυμάτησε τον σχεδιαστή Τζακ Μακ Κάλουφ (Jack McCullough), παραδόθηκε χτες στην αστυνομία και κινδυνεύει να επιστρέψει στη φυλακή.

To επεισόδιο συνέβη αργά τη νύχτα της περασμένης Δευτέρας, σε ένα κλαμπ του Μανχάταν, στο πάρτι που ακολούθησε την ετήσια εκδήλωση του Ινστιτούτου Ενδυμασίας στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης. Την ώρα που ο ηθοποιός κουβέντιαζε με την Μπρουκ Σιλντς (Brooke Shields), o σχεδιαστής περνώντας από δίπλα τους, σκόνταψε πάνω στην ηθοποιό και έχυσε το ποτό της.

Αντί όμως να ζητήσει συγνώμη, απομακρύνθηκε σαν να μην συνέβη τίποτα. Καθώς ο Σάδερλαντ ένιωσε ότι έπρεπε να υπερασπιστεί τη φίλη του, έγινε έξαλλος και ζήτησε τα ρέστα από τον Μακ Κάλουφ. Μετά από σύντομο καυγά ο Σάδερλαντ κατάφερε μια γροθιά στον Μακ Κάλουφ, ανοίγοντάς του τη μύτη.

Την επόμενη μέρα, ο σχεδιαστής κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και φωτογραφήθηκε με ένα κόψιμο στη μύτη, ενώ η πέτρα του σκανδάλου, Μπρουκ Σιλντς, δήλωσε μέσω του εκπροσώπου της, ότι "δεν αντελήφθει καμιά ενόχληση από τον Μακ Κάλουφ και δεν κατάλαβε γιατί έγινε τόση φασαρία".

Ο εκπρόσωπος του Σάδερλαντ βιάστηκε να τονίσει ότι δεν υπήρξε σύλληψη, ούτε απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον πελάτη του. Όμως χτες Πέμπτη, ο 42χρονος ηθοποιός -και γιος του επίσης ηθοποιού Ντόναλντ Σάδερλαντ- παραδόθηκε από μόνος του στην αστυνομία, η οποία τον ανέκρινε και στη συνέχεια τον άφησε ελεύθερο με την κατηγορία της απλής επίθεσης.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά, αφού ο Σάδερλαντ βρίσκεται ήδη υπό πενταετή αστυνομική επιτήρηση μετά την καταδίκη του το 2007, όταν συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος στην Καλιφόρνια. Τότε είχε μείνει για 48 ώρες στην φυλακή, επειδή εκείνη η καταδίκη ακολουθούσε μια προηγούμενη για την ίδια αιτία. Έτσι τώρα, δεν αποκλείεται να βρεθεί και πάλι πίσω από τα σίδερα, λόγω της βίαιης συμπεριφοράς του.

Το νέο του παράπτωμα θα εξεταστεί από την εισαγγελική αρχή του Λος Αντζελες που έχει αναλάβει την επιτήρηση του. Ο εκπρόσωπος του ανακοίνωσε ότι ήδη βρίσκονται σε συνεργασία με την αστυνομία της Νέα Υόρκης και στην συνέχεια η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.