Μαρία Σταματέρη: "Θα την «ψωνίσω» όταν γίνω γιαγιά"

04.06.2009
Κλείνει 7 χρόνια στην παρουσίαση της εκπομπής «Gala» στο Star, με επιτυχημένες συνεντεύξεις που έκαναν αίσθηση, και θεωρεί ότι φέτος είναι η χρονιά της, αφού τα επαγγελματικά και τα προσωπικά της βρίσκονται στην καλύτερή τους φάση.

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Κλείνει 7 χρόνια στην παρουσίαση της εκπομπής «Gala» στο Star, με επιτυχημένες συνεντεύξεις που έκαναν αίσθηση, και θεωρεί ότι φέτος είναι η χρονιά της, αφού τα επαγγελματικά και τα προσωπικά της βρίσκονται στην καλύτερή τους φάση. Η Μαρία Σταματέρη μας αποκαλύπτει πως περιμένει με ανυπομονησία την ημέρα που θα γίνει γιαγιά, ενώ δεν μετανιώνει για τους ανθρώπους που πέρασαν από τη ζωή της, αλλά και για τους φίλους που αποδείχθηκαν λαμόγια συναισθήματος.

Μαρία, φαίνεσαι ανανεωμένη. Πώς περνάς αυτή την περίοδο στη ζωή σου;

«Είμαι πολύ καλά και νιώθω σαν να έχω ξανανιώσει! Ειδικά φέτος νομίζω ότι βρήκα τον εαυτό μου, τις ισορροπίες μου. Νιώθω τυχερή, γιατί και τα επαγγελματικά και τα προσωπικά μου πάνε πολύ καλά».

Άρα είσαι τυχερός άνθρωπος. Γιατί πραγματικά το πρόσωπό σου εκπέμπει αυτή την ισορροπία.

«Κοίτα. Κάθε άνθρωπος για να είναι ισορροπημένος δεν θα πρέπει από τη ζωή του να λείπει ούτε το συναίσθημα ούτε η επαγγελματική επιτυχία! Φέτος νιώθω ότι επαγγελματικά είμαι στην καλύτερή μου στιγμή. Σκορπίνα είμαι? καταλαβαίνεις! (Γέλια.) Εγώ για να είμαι καλά πρέπει να νιώθω πράγματα. Να υπάρχει και συναίσθημα, βρε παιδί μου... Δόξα τω Θεώ όλα είναι μια χαρά».

Ο γάμος σου με τον Σταμάτη Μαλέλη ήταν σταθμός στη ζωή σου. Ποια είναι η σχέση σας σήμερα;

«Όταν έχεις αγαπήσει έναν άνθρωπο, δεν σταματάς να τον αγαπάς. Δεν ζεις παράλληλα με αυτόν, ζεις ταυτόχρονα. Χαίρομαι για εκείνον και θέλω να είναι πάντα καλά. Έχω βγει από ένα διαζύγιο, διατηρώ όμως άριστη σχέση με τον πρώην σύζυγό μου, ο οποίος είναι και πατέρας του παιδιού μου. Δουλεύουμε στον ίδιο χώρο, τον θαυμάζω και θέλω να είναι ευτυχισμένος».

Αυτή η στάση σου δείχνει ότι διατηρείς καλή σχέση με τους ανθρώπους που πέρασαν από τη ζωή σου;

«Με όλους μου τους πρώην έχω καλή σχέση. Εκτός αν δεν το θέλει ο άλλος, κι αυτό το σέβομαι. Για τους ανθρώπους που πέρασαν από τη ζωή μου και ένιωσα πράγματα νιώθω ακόμα τα ίδια. Απλώς ο έρωτας μπορεί να μετατραπεί σε αγάπη».

Μίλησέ μας για τη γνωριμία σου με τον Σταμάτη Μαλέλη;

«Μπήκα πρωτοετής στο πανεπιστήμιο. Ο Σταμάτης ήταν σε μεγαλύτερο έτος και καθόταν στα σκαλιά με τους φίλους του και βαθμολογούσαν τα κορίτσια που περνούσαν. Όταν πέρασα εγώ, από ό,τι μου λέει, ήμουν το μόνο 10 με τόνο. Βέβαια δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία και δεν προέκυψε κάτι μεταξύ μας. Ωστόσο, έγινε κολλητός με τον αδερφό μου, τον Στέλιο. Μια Καθαρά Δευτέρα λοιπόν είχα πάει να φάω στη μαμά μου, που είχε έρθει από τη Σαουδική Αραβία, όπου δούλευε ο μπαμπάς μου. Χτύπησα την πόρτα και μου άνοιξε ο Σταμάτης. Με κοίταξε και μου είπε: "Τι κάνεις εσύ εδώ;" και του απάντησα: "Εγώ τι κάνω εδώ; Εδώ είναι το πατρικό μου!". Από τότε έγινε ακόμα πιο έντονο το κυνήγι του, γιατί είναι και κυνηγός. Μέχρι που ξεκίνησε να με περιμένει με μια μηχανή κάθε βράδυ έξω από ένα μπαράκι όπου δούλευα τότε. Κάθε βράδυ μου έλεγε "θες να ’ρθεις μαζί μου;" και του έλεγα "όχι". Ένα μήνα μετά ήρθε ξανά ένα βράδυ που έβρεχε καταρρακτωδώς και όπως τον είδα μούσκεμα να με περιμένει, με κοίταξε και μου είπε: "Θα ανέβεις;". Ανέβηκα τελικά στη μηχανή και από τότε μείναμε μαζί 18 χρόνια. Συγκινούμαι πολύ που τα θυμάμαι (Η φωνή της σπάει και δακρύζει.)».

Άρα είχατε μια δυνατή σχέση;

«Ναι, πολύ δυνατή. Κι όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Γέννησα 25 Απριλίου και παντρευτήκαμε 13 Μαρτίου, περίπου ένα μήνα πριν γεννήσω. Σε ένα χρόνο γίναμε γονείς και παντρευτήκαμε. Η Τέτη ήταν καρπός ενός μεγάλου έρωτα. Θυμάμαι ότι η σύλληψή της έγινε σε μια βάρκα σε μια καλοκαιρινή μας εκδρομή στην Εύβοια. Είναι γλυκές αναμνήσεις...».

Η μεγαλύτερη αδυναμία σου είναι η Τέτη;

«Εννοείται! Μένουμε μαζί, αλλά η Τέτη έρχεται, φεύγει, πάει εξωτερικό, κάνει σπουδές, γυρίζει. Και ο μπαμπάς της όμως της έχει μεγάλη αδυναμία. Δεν είναι αυστηρός μαζί της. Είμαστε και οι δύο... βούτυρα, αλλά δεν χρειάστηκε ποτέ να προβληματιστούμε. Γιατί να είμαστε σκληροί γονείς με ένα παιδί που δεν έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα;».

Τι λέει η ίδια, που έχει δύο επώνυμους γονείς;

«Για την Τέτη είμαστε οι γονείς της. Άσε που κι εμείς δεν νιώθουμε διάσημοι. Όταν γνωρίζει κάποιον, δεν θα πει ποτέ το επίθετό της. Αστειεύεται και λέει: Είμαι η γενιά των 600 ευρώ».

Πώς είσαι ως μητέρα; Τι τη συμβουλεύεις;

«Πολλές φορές της λέω: Παιδί μου, δεν πρέπει να είσαι τόσο καλή. Πρέπει να είμαστε λίγο πιο σκληροί. Ξέρεις, κι εγώ παλιότερα έβαζα ανθρώπους στο σπίτι μου που τους θεωρούσα φίλους και επένδυσα σ’ αυτούς. Μετά όμως κατάλαβα ότι ήταν λαμόγια συναισθήματος. Και δεν είναι λίγοι αυτοί».

Σου ζήτησε ποτέ ένα αδελφάκι;

«Μου ζήτησε, αλλά ήμουν μικρή όταν τη γέννησα. Δεν προέκυψε. Δούλευα πολύ. Μετά πέρασε ο καιρός και θα είχαν μεγάλη διαφορά. Όμως, σήμερα θα έλεγα ότι το έχω μετανιώσει που δεν έχω δύο παιδιά».

Πώς αντιδράς στην απόφασή της να γίνει δημοσιογράφος;

«Δεν θέλω. Η Τέτη είναι πάρα πολύ ευαίσθητη. Ονειρεύεται να αποκτήσει μια οικογένεια, θέλει άλλα πράγματα. Είναι ήσυχη και συνεσταλμένη. Από την άλλη, έχει και το DNA του μπαμπά της και της αρέσει αυτή η δουλειά. Δεν θέλω να πληγώνεται, γιατί ο χώρος μας είναι αρένα. Πρέπει να είσαι πολύ σκληρός για να αντεπεξέλθεις».

Από την εμπειρία σου στα τηλεοπτικά θα έλεγες ότι έχεις γνωρίσει ανθρώπους που έχουν καβαλήσει καλάμι;

«Ε καλά τώρα (Γέλια.) Να σου πω την αλήθεια, εγώ με τους ανθρώπους έχω μια άλλη σχέση. Είμαι της πρώτης εντύπωσης και του ενστίκτου. Καβαλημένοι δεν μου έχει τύχει. Και να είναι κάποιος δεν μου το έχει δείξει. Από την άλλη, αν δω καβαλημένο, δεν πρόκειται να του μιλήσω, δεν τους μπορώ. Μερικές φορές, όμως, κάποιοι εντελώς άσημοι είναι καβαλημένοι. Ενώ βλέπεις τον Μπερλουσκόνι, για παράδειγμα, τον οποίο έχω γνωρίσει καλά, και είναι πιο χαλαρός ακόμη και από τους σωματοφύλακές του».

Πώς είναι ως άνθρωπος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι;

«Είναι απίστευτος. Η πρώτη μας γνωριμία έγινε στο γήπεδο πριν από μερικά χρόνια. Όμως, τον έχω γνωρίσει σε άλλο επίπεδο, γιατί ένας από τους μεγαλοδικηγόρους του είναι φίλος μου».

Άρα έχεις και ανοιχτή επίσημη πρόσκληση για Ιταλία;

«Λες να κατέβω και στις εκλογές; (Γέλια.) Μου αρέσει, πάντως, που τολμάει και κάνει ανατροπές. Δεν γουστάρω την υποκρισία, δηλαδή οι πολιτικοί να είναι ατσαλάκωτοι και πίσω από το κοστούμι να κρύβεται κάτι άλλο. Αυτό δεν το γουστάρω. Προτιμώ λοιπόν τον Μπερλουσκόνι με όλη την τρέλα του, το χιούμορ του, τις επιλογές του! Γιατί είναι ανοιχτός άνθρωπος και λέει: Αυτή τη γυναίκα διαλέγω, αυτή είναι».

Όλη αυτή τη συζήτηση που προέκυψε φέτος για τα τηλεοπτικά πρόσωπα την παρακολούθησες;

«Καθόλου. Δεν έχω τέτοιες αγωνίες. Η τηλεόραση είναι ένα ωραίο σόου και με αυτή την έννοια δεν τρελαίνομαι κιόλας. Από πότε οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι έγιναν σταρ; Δηλαδή, είναι ωραίο πράγμα μια παρουσιάστρια, για παράδειγμα, να βγαίνει και να λέει: Πάρτε με στο κανάλι, είμαι ωραία, είμαι θεά;, γιατί και τέτοια ακούω? Πολλές φορές υπερεκτιμούμε αυτό που κάνουμε. Κάνουμε μια σκληρή δουλειά, αλλά προς τι όλος αυτός ο ντόρος;».

Το ενδεχόμενο να γίνεις γιαγιά δεν σε τρομάζει;

«Τέλεια θα είναι! Το περιμένω, αν και είναι μικρή ακόμα η κόρη μου. Τότε θα την ψωνίσω πιστεύω, όταν θα γίνω γιαγιά. Θα παίρνω το μωρό και θα φωτογραφίζομαι. Πιστεύω ότι ο μοναδικός λόγος για να την ψωνίσω θα είναι όταν θα κρατάω στην αγκαλιά μου ένα παιδί από την κόρη μου. Θα πάθω τρελή πλάκα. Εγώ στο δικό μου παιδί δεν άλλαξα ποτέ πάνες, ήμουν πολύ μικρή. Θέλω ό,τι δεν έκανα στο παιδί μου να το ζήσω με το εγγόνι μου. Τώρα νιώθω ώριμη και δεν με ενδιαφέρει αν θα κάνει και γάμο η Τέτη, καθόλου».