Ιωάννα Σεβοπούλου: Όλοι θέλουμε αγάπη

01.07.2009
Έπειτα από μια μικρή απουσία από το χώρο η Ιωάννα Σεβοπούλου επιστρέφει δυναμικά στη δισκογραφία. Το καινούργιο της CD με τον τίτλο «Τα μυστικά της καρδιάς» κυκλοφορεί ήδη και το τραγούδι της «Πληγή που πονά» ακούγεται ήδη στα ραδιόφωνα.

Από τη ΒΙΚΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

Έπειτα από μια μικρή απουσία από το χώρο η Ιωάννα Σεβοπούλου επιστρέφει δυναμικά στη δισκογραφία. Το καινούργιο της CD με τον τίτλο «Τα μυστικά της καρδιάς» κυκλοφορεί ήδη και το τραγούδι της «Πληγή που πονά» ακούγεται ήδη στα ραδιόφωνα. Το ΛΟΙΠΟΝ συνάντησε την ταλαντούχα τραγουδίστρια και μιλήσαμε μαζί της για τη μεγάλη αγάπη της, τη μουσική, για τον έρωτα αλλά και για τα φαινόμενα της εποχής μας.

Πόσα χρόνια ασχολείσαι με το τραγούδι;

«Περίπου δεκατέσσερα».

Τι έχεις ζήσει μέσα σε αυτά τα χρόνια;

«Τις δυσκολίες, τις χαρές, τις συγκυρίες, έχω δει τα πάντα... Ένας ελεύθερος επαγγελματίας ?και οι τραγουδιστές είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες? δεν νιώθει την ασφάλεια που νιώθουν οι εργαζόμενοι σε άλλα επαγγέλματα, αλλά αυτό έχει παράλληλα και μια ομορφιά».

Θα σταθώ στις δυσκολίες. Ποιες είναι;

«Άλλες δυσκολίες συνάντησα στο ξεκίνημα, άλλες στην πορεία. Η πιο βασική για μένα είναι να καταφέρεις να σε εκτιμήσει ο επαγγελματικός σου κύκλος. Να χαίρεις, δηλαδή, εκτίμησης και από τους συναδέλφους και από τους μουσικούς. Γενικότερα, από τους ανθρώπους του χώρου. Μιλώντας για την εποχή μας, δυσκολίες προκαλούνται και από την υπερπληθώρα τραγουδιστών».

Εννοείς ότι έχουν επηρεάσει τη δουλειά τα παιδιά που βγήκαν από τα talent shows;

«Εννοείται».

Πιστεύεις ότι αυτά τα παιδιά έχουν μια θέση στο χώρο ή κατά κάποιον τρόπο είναι «αλεξιπτωτιστές»;

«Όπως δείχνουν τα πράγματα, κάποιοι έχουν θέση στο χώρο και κάποιοι υπήρξαν λεξιπτωτιστές"  Αυτό κρίνεται από την πορεία τους. Και γενικότερα η πορεία σου και το πώς κρατιέσαι στο χώρο αποδεικνύουν αν έχεις θέση».

Βλέπουμε ωστόσο και κάποια κορίτσια που διαθέτουν κυρίως καλή εμφάνιση να γίνονται πρώτα ονόματα στη μαρκίζα...

«Θα σου πω ότι ένα πρώτο όνομα δεν τραγουδάει ποτέ ένα τέταρτο! Το πρώτο όνομα τραγουδάει πρώτο πρόγραμμα και δεύτερο πρόγραμμα μέχρι το πρωί, ανεβάζει τον κόσμο. Δεν μπορούμε να χαρακτηρίζουμε πρώτο όνομα κάποια τραγουδίστρια τόσο απλά».

Σε ποιο μουσικό χώρο θα τοποθετούσες τον εαυτό σου;

«Ανήκω πιο πολύ στην κουλτούρα του δυτικού τύπου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορώ να πω και κάποια λαϊκά τραγούδια, δηλαδή κάποια ελαφρολαϊκά κυρίως. Γιατί τα βαριά λαϊκά θεωρώ ότι είναι ένα πολύ δύσκολο είδος, που ταιριάζει σε συγκεκριμένες φωνές, για παράδειγμα η Ελένη Βιτάλη, που είναι άφταστες».

Υπήρχαν στιγμές που σκέφτηκες να αφήσεις το τραγούδι;

«Ναι, υπήρχαν. Το σκέφτηκα, γιατί, όταν κάποια στιγμή είχα κάνει τότε ένα CD στη Universal και ξεκίνησε το θέμα με τα reality, έσφιξαν πολύ τα πράγματα. Είχα απογοητευτεί εκείνη την εποχή».

Κάποιοι καλλιτέχνες στρέφονται στην παρουσίαση. Θα σε ενδιέφερε;

«Ναι, παρουσίαση ναι, όχι ηθοποιία, δεν το έχω».

Γενικότερα, τα έντυπα και οι εκπομπές δεν ασχολούνται με τα προσωπικά σου. Το κάνεις συνειδητά αυτό;

«Ούτε το επιδιώκω ούτε το αποφεύγω. Δεν είμαι όμως του στυλ να χρησιμοποιήσω τα προσωπικά μου για να προβληθώ. Ξέρεις πώς είναι τα πράγματα και όλοι γνωρίζουμε ότι κάποια από αυτά που διαβάζουμε γίνονται για λόγους προβολής και είναι φτιαχτά».

Είσαι ερωτευμένη αυτόν τον καιρό;

«Ναι».

Είσαι καιρό με το σύντροφό σου; Ποια είναι τα στοιχεία μιας πετυχημένης σχέσης;

«Ναι, είμαστε. Ο καθένας να μπορεί να αναπνέει μέσα από την προσωπική του ελευθερία, η κατανόηση και τα ειλικρινή συναισθήματα».

Ας γυρίσουμε στα επαγγελματικά σου... Αυτόν τον καιρό κυκλοφορεί το καινούργιο σου CD...

«Ναι, εδώ κι ένα μήνα. Είναι μια πολύ ωραία δουλειά, ήδη τα πρώτα τραγούδια παίζουν στο ραδιόφωνο. Λέγεται  " μυστικά της καρδιάς" και έχουν συνεργαστεί η Βίκυ Γεροθόδωρου στους στίχους, η μουσική και η παραγωγή είναι του Ανδρέα Γιατράκου, ενώ στους συνεργάτες περιλαμβάνονται οι Γιάννης Ρεντούμης, Εκείνος και Εκείνος. Το πρώτο τραγούδι που παίζεται ήδη στα ραδιόφωνα λέγεται "Πληγή που πονά"».

Η δισκογραφία όμως περνάει κρίση...

«Είναι δύσκολα τα πράγματα. Αυτό σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρονται για καινούργιες δουλειές και καινούργια πρόσωπα. Είναι δύο πράγματα που συμβάλλουν σε αυτό: το ένα είναι η πειρατεία και το άλλο η εύκολη πρόσβαση παντού».

Πώς θέλεις να είσαι σε δέκα χρόνια;

«Θέλω να υπάρχω στο χώρο σε μια σταθερή πορεία και να έχω φτιάξει μια ευτυχισμένη οικογένεια. Απλά πράγματα δηλαδή».